09/05/2024 09/05/2024 Σήμερα, 9 Μαΐου, συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την κοίμηση μίας από τις κορυφαίες προσωπικότητες του Αγιορείτικου Μοναχισμού, με μεγάλο πνευματικό έργο, του Γέροντα Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτη. Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε ομιλίες για τον μακαριστό γέροντα. Η προσωπικότητα του γέροντος Αιμιλιανού και η διδασκαλία του για τον πλησίον Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Γέροντας...
09 Μαΐου, 2024 - 13:10
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2024 - 13:21

Αφιερώματα στην Pemptousia TV για τον Γέροντα Αιμιλιανό Σιμωνοπετρίτη

Διαδώστε:
Αφιερώματα στην Pemptousia TV για τον Γέροντα Αιμιλιανό Σιμωνοπετρίτη

Σήμερα, 9 Μαΐου, συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την κοίμηση μίας από τις κορυφαίες προσωπικότητες του Αγιορείτικου Μοναχισμού, με μεγάλο πνευματικό έργο, του Γέροντα Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτη.

Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε ομιλίες για τον μακαριστό γέροντα.

Η προσωπικότητα του γέροντος Αιμιλιανού και η διδασκαλία του για τον πλησίον

Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Γέροντας Ελισαίος, σε αποκλειστική συνέντευξή του στην “Πεμπτουσία”, μιλά για την προσωπικότητα του Προηγουμένου Γέροντος Αιμιλιανού και κοινωνεί την διδασκαλία του αναφορικά με τις σχέσεις και την αγάπη προς τον πλησίον.

Πατήστε ΕΔΩ για να μεταβείτε στο περιεχόμενο 

Παπα-Εφραίμ Κατουνακιώτης και Γέρων Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης

Ο π. Εφραίμ Σιμωνοπετρίτης περιγράφει μέσα από τις προσωπικές του εμπειρίες την ιδιαίτερη πνευματική σχέση μεταξύ των δύο Γερόντων: Εφραίμ Κατουνακιώτη και Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτη.

Πατήστε ΕΔΩ για να μεταβείτε στο περιεχόμενο 

Ο θεολόγος της πνευματικής πατρότητας Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης

Ο Πρωτοπρ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, μιλάει για τη μορφή του Γέροντα Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτου και τη διδασκαλία του για την πνευματική πατρότητα.

Πατήστε ΕΔΩ για να μεταβείτε στο περιεχόμενο 

 

Ο θεσμός της υπακοής και της μαθητείας κρατάει την Εκκλησία

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου-Σκήτη Βεροίας, Αρχιμ. Πορφύριος, κάνει λόγο για τη προσωπική σχέση που πρέπει να έχουμε με τους Αγίους, σύμφωνα με τη διδασκαλία του Γέροντα Αιμιλιανού Σιμωνοπετρίτη και τα πνευματικά χαρίσματα του Αγίου Κλήμεντα Αχρίδας.

Πατήστε ΕΔΩ για να μεταβείτε στο περιεχόμενο 

 

Γέροντας Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης – Ο άνθρωπος που μου άνοιξε τα μάτια να δω τον Αγιορείτικο κόσμο

Ο Δρ. Στέφανος Δημόπουλος χειρουργός οφθαλμίατρος, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του υπό τον τίτλο: «Άγιον Όρος, χώρα ζώντων, σύγχρονες μορφές της ορθοδοξίας όπως τις έζησα», μιλάει για τον Γέροντα Αιμιλιανό Σιμωνοπετρίτη, τον άνθρωπο ο οποίος, όπως σημειώνει, είναι εκείνος που του άνοιξε τα μάτια να δει τον Αγιορείτικο κόσμο.

Πατήστε ΕΔΩ για να μεταβείτε στο περιεχόμενο 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων