29/11/2023 29/11/2023 Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων μίλησε στην εκπομπή Αιρέσεις και Αναιρέσεις σχετικά την Παλαιά Διαθήκη, με αφορμή την ΛΓ´ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας που φέτος είχε θέμα: «Παλαιά Διαθήκη – Αμφισβητήσεις Παρερμηνείες Πολεμική». Η Παλαιά Διαθήκη είναι η βάση...
29 Νοεμβρίου, 2023 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2023 - 13:51

Ο Πειραιώς Σεραφείμ μιλά για την Παλαιά Διαθήκη στην εκπομπή “Αιρέσεις και Αναιρέσεις”

Διαδώστε:
Ο Πειραιώς Σεραφείμ μιλά για την Παλαιά Διαθήκη στην εκπομπή “Αιρέσεις και Αναιρέσεις”

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων μίλησε στην εκπομπή Αιρέσεις και Αναιρέσεις σχετικά την Παλαιά Διαθήκη, με αφορμή την ΛΓ´ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη Εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας που φέτος είχε θέμα: «Παλαιά Διαθήκη – Αμφισβητήσεις Παρερμηνείες Πολεμική».

Η Παλαιά Διαθήκη είναι η βάση της Καινής Διαθήκης, ο Χριστός ο ίδιος μας είπε: ουκ ηλθόν καταλύσαι τον νόμον ή τους προφήτας, αλλά πληρώσαι, τονίζει ο Σεβασμιώτατος και επισημαίνει ότι «χρειάζεται να μελετούμε την Παλαιά Διαθήκη και είναι μία πρόκληση για την πιστότητά μας και για την Αγία μας Εκκλησία να εμβαθύνουμε στα κείμενα αυτά, να τα γνωρίζουμε και να μπορούμε και με τον τρόπο αυτό να αντιπαλαίουμε τις στρεβλώσεις που παρουσιάζονται καθημερινά». Την εκπομπή παρουσιάζει ο π. Ανδρέας Γκατζέλης και μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων