24/02/2022 24/02/2022 Σαν σήμερα το 1821 ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κυκλοφορεί την επαναστατική προκήρυξη «Μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος», με την οποία ζητά από τους Έλληνες της Μολδαβίας και της Βλαχίας να επαναστατήσουν. Η ενέργειά του αυτή σηματοδοτεί και την επίσημη έναρξη της Επανάστασης στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες. Η προκήρυξη του Υψηλάντη δείχνει την εθνική ταυτότητα της Ελληνικής Επανάστασης...
24 Φεβρουαρίου, 2022 - 10:13

Δείτε σήμερα στην Pemptousia.TV

Διαδώστε:
Δείτε σήμερα στην Pemptousia.TV

Σαν σήμερα το 1821 ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κυκλοφορεί την επαναστατική προκήρυξη «Μάχου υπέρ πίστεως και πατρίδος», με την οποία ζητά από τους Έλληνες της Μολδαβίας και της Βλαχίας να επαναστατήσουν. Η ενέργειά του αυτή σηματοδοτεί και την επίσημη έναρξη της Επανάστασης στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες.

Η προκήρυξη του Υψηλάντη δείχνει την εθνική ταυτότητα της Ελληνικής Επανάστασης που δεν αντέγραψε καμία άλλη», αναφέρει ο Πολιτικός Επιστήμονας και συγγραφέας κ. Κωνσταντίνος Χολέβας », αναλύοντας το άγνωστο έγγραφο που αποτελεί το πρώτο κείμενο της Επανάστασης, το οποίο μάλιστα προβάλλει τα Ελληνορθόξοξα ιδανικά.

Σήμερα στο πρόγραμμα της pemptousia.tv  στις 17.35.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων