06/11/2023 06/11/2023 Κάθε Δευτέρα πρωί, στην Αττάλεια της Μικράς Ασίας, οι άνθρωποι πριν πάνε στις εργασίες τους περνούσαν από τον εκκλησία και άναβαν ένα κερί στην εικόνα της Παναγίας για να πάρουν ευλογία, μας λέει ο Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Καρακεχαγιάς, ο οποίος μας μιλάει για την Εικόνα της Παναγίας του Κύκκου. Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας του Κύκκου...
06 Νοεμβρίου, 2023 - 11:43
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2023 - 11:44

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας του Κύκκου Ταύρου

Διαδώστε:
Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας του Κύκκου Ταύρου

Κάθε Δευτέρα πρωί, στην Αττάλεια της Μικράς Ασίας, οι άνθρωποι πριν πάνε στις εργασίες τους περνούσαν από τον εκκλησία και άναβαν ένα κερί στην εικόνα της Παναγίας για να πάρουν ευλογία, μας λέει ο Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Καρακεχαγιάς, ο οποίος μας μιλάει για την Εικόνα της Παναγίας του Κύκκου.

Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας του Κύκκου βρίσκεται στον ιστορικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Ταύρο της Αττικής (Παναγίτσα). Ο π. Ραφαήλ μιλάει για την ιστορία της εικόνα, η οποία προέρχεται από τον Ναό του Αγίου Νικολάου στην Αττάλεια, αλλά πιστεύεται ότι αρχικά βρισκόταν στην Κύπρο και είναι μία από τις εικόνες του Ευαγγελιστή Λουκά.

Στο Οn Demand περιεχόμενο της pemptousia.tv παρακολουθήστε στο αφιέρωμα στην Εικόνα της Παναγίας του Κύκκου, που βρίσκεται στον Ταύρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων