04/02/2023 04/02/2023 Τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Ιερά Μονή Πεντέλης με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, προστάτη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα μεταδώσει σε ζωντανή σύνδεση η ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia TV σε συνεργασία με το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr). Αναλυτικότερα: Την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 από τις 7.00 έως...
04 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:49
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2023 - 9:58

Η Pemptousia TV θα μεταδώσει ζωντανά την εορτή του Αγίου Φωτίου από τη Μονή Πεντέλης

Διαδώστε:
Η Pemptousia TV θα μεταδώσει ζωντανά την εορτή του Αγίου Φωτίου από τη Μονή Πεντέλης

Τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στην Ιερά Μονή Πεντέλης με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου, προστάτη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, θα μεταδώσει σε ζωντανή σύνδεση η ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia TV σε συνεργασία με το Πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr).

Αναλυτικότερα:

Την Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 από τις 7.00 έως τις 10.00 το πρωί θα μεταδοθεί ζωντανά από το Καθολικό της Μονής Πεντέλης η ακολουθία του Όρθρου και η Συνοδική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Μεγάλου Φωτίου.

Από τις 11.00 έως τις 12.30 θα μεταδοθεί ζωντανά η κοινή σύσκεψη της Ιεράς Συνόδου με Καθηγητές Θεολογικών Σχολών και μελών της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας (Στο Συνεδριακό Κέντρο του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος).

Η σύσκεψη θα ξεκινήσει με χαιρετισμό του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου που θα είναι και ο συντονιστής. Εισηγητής θα είναι ο κ. Συμεών Πασχαλίδης, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. και το θέμα της εισήγησής του έχει τίτλο: “Πτυχές της Εκκλησιολογίας και της Πολιτικής του Μεγάλου Φωτίου σε συνάρτηση με τα σύγχρονα εκκλησιαστικά ζητήματα”.

Φωτογραφία αρχείου από τον εορτασμό στη Μονή Πεντέλης το 2020/Χρήστος Μπόνης

Διαβάστε επίσης: 

Η Εκκλησία της Ελλάδος τιμά τον Άγ. Φώτιο, τον υπέρμαχο της Ορθοδοξίας, στην Ι.Μ Πεντέλης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων