05/04/2022 05/04/2022 Mη χάσετε σήμερα στην peptousia.tv στις 13.40′ και σε επανάληψη στις 21.40′ στην εκπομπή «Ιστορίες του τόπου μας» το αφιέρωμά μας στην τέχνη του αργαλειού στην Κατοχή Μεσολογγίου. Μία από τις ξακουστές υφάντρες του αργαλειού στην περιοχή, η Σπυριδούλα Λαχανά, μας ταξιδεύει στην τέχνη του χειροποίητου. Η γυναίκα αυτή συνεχίζει και σήμερα να υφαίνει στον...
05 Απριλίου, 2022 - 13:17
Τελευταία ενημέρωση: 05/04/2022 - 13:52

Η τέχνη του αργαλειού στην Κατοχή Μεσολογγίου σήμερα στην pemptousia.tv

Διαδώστε:
Η τέχνη του αργαλειού στην Κατοχή Μεσολογγίου σήμερα στην pemptousia.tv

Mη χάσετε σήμερα στην peptousia.tv στις 13.40′ και σε επανάληψη στις 21.40′ στην εκπομπή «Ιστορίες του τόπου μας» το αφιέρωμά μας στην τέχνη του αργαλειού στην Κατοχή Μεσολογγίου. Μία από τις ξακουστές υφάντρες του αργαλειού στην περιοχή, η Σπυριδούλα Λαχανά, μας ταξιδεύει στην τέχνη του χειροποίητου.

Η γυναίκα αυτή συνεχίζει και σήμερα να υφαίνει στον αργαλειό της, έχοντας στο μυαλό της τα τραγούδια που έλεγαν οι παλιές υφάντρες και θεωρεί την τέχνη της συνέχεια της πολιτιστικής μας παράδοσης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων