25/06/2024 25/06/2024 Στο σημερινό επεισόδιο της εκπομπής Μελίσματα και Μύθοι η Νεκταρία Καραντζή παρουσιάζει, υπό τη μορφή διδασκαλίας σε σπουδάστριες της Σχολής Ψαλτριών την πρώτη περίοδο της εκκλησιαστικής υμνογραφίας (Α-Δ αι.). Η Κωνσταντίνα Χουρδάκη απαγγέλλει χαρακτηριστικά υμνογραφικά αποσπάσματα της περιόδου. Οι μικρές ψάλτριες της βυζαντινής χορωδίας κοριτσιών «Νέκταρ» αποδίδουν ύμνους της Θεοτόκου και μαθαίνουν να ανακαλύπτουν το...
25 Ιουνίου, 2024 - 13:52
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2024 - 13:55

Μελίσματα και Μύθοι – Η πρώτη περίοδος της Υμνογραφίας

Διαδώστε:
Μελίσματα και Μύθοι – Η πρώτη περίοδος της Υμνογραφίας

Στο σημερινό επεισόδιο της εκπομπής Μελίσματα και Μύθοι η Νεκταρία Καραντζή παρουσιάζει, υπό τη μορφή διδασκαλίας σε σπουδάστριες της Σχολής Ψαλτριών την πρώτη περίοδο της εκκλησιαστικής υμνογραφίας (Α-Δ αι.).

Η Κωνσταντίνα Χουρδάκη απαγγέλλει χαρακτηριστικά υμνογραφικά αποσπάσματα της περιόδου. Οι μικρές ψάλτριες της βυζαντινής χορωδίας κοριτσιών «Νέκταρ» αποδίδουν ύμνους της Θεοτόκου και μαθαίνουν να ανακαλύπτουν το νόημα πίσω από τις άγνωστες λέξεις των ύμνων. Όπως σε κάθε επεισόδιο, τόσο οι μικρές όσο και οι μεγαλύτερες ψάλτριες ερμηνεύουν βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους, παρουσιάζοντας το επίπεδο των γνώσεών τους ανάλογα με το έτος σπουδών τους.

Πατήστε στην εικόνα για να παρακολουθήσετε την εκπομπή στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων