02/04/2024 02/04/2024 Για την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και την πνευματική προετοιμασία και πορείας προς το Άγιον Πάσχα μίλησε στη της τηλεόραση της Pemptousia TV και τον Δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, ο Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Ιεροκήρυκας – Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. «Μας δίδεται κάθε χρόνο μια ευκαιρία, που είναι η...
02 Απριλίου, 2024 - 13:32
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2024 - 13:18

Ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης στην Pemptousia TV για την πορεία προς το Πάσχα (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης στην Pemptousia TV για την πορεία προς το Πάσχα (ΒΙΝΤΕΟ)

Για την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και την πνευματική προετοιμασία και πορείας προς το Άγιον Πάσχα μίλησε στη της τηλεόραση της Pemptousia TV και τον Δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, ο Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Ιεροκήρυκας – Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

«Μας δίδεται κάθε χρόνο μια ευκαιρία, που είναι η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Κατ’ αρχάς να έρθουμε σε επίγνωση, αν θέλουμε να έρθουμε σε επίγνωση…», λέει ο Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος Αλεξανδράκης και συνεχίζει: «Θα απαρνηθούμε πράγματα που είναι για μας πρώτιστα, για χάρη του Χριστού μας, για να προσπαθήσουμε λίγο να χαλιναγωγήσουμε αυτή την ορμή που πολλές φορές η ζωή μας προσλαμβάνει. Και τι έρχεται λοιπόν ο άνθρωπος; Να απαρνηθεί, αλλά και να του δοθεί κάτι άλλο. Τι του δίδεται; Του δίδεται η αλήθεια και η αγάπη του Χριστού στη ζωή του. Και ο άνθρωπος που έχει στον Χριστό στη ζωή του, τα έχει όλα».

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων