24/03/2024 24/03/2024 Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και με τη δέουσα αγιορείτικη λαμπρότητα πανηγύρισε η Ιερά Μέγιστη Μόνη Βατοπαιδίου τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, το 2023. Κατά την ημέρα της Δεσποτικής και Θεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου γιορτάζει και πανηγυρίζει η Μονή, καθώς το Καθολικό της είναι αφιερωμένο στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Της Ιεράς πανήγυρεως, το 2023, προεξήρχε...
24 Μαρτίου, 2024 - 16:42
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2024 - 18:03

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου – Αφιέρωμα στην Pemptousia TV

Διαδώστε:
Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου – Αφιέρωμα στην Pemptousia TV

Σε κλίμα ιεράς κατανύξεως και με τη δέουσα αγιορείτικη λαμπρότητα πανηγύρισε η Ιερά Μέγιστη Μόνη Βατοπαιδίου τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, το 2023. Κατά την ημέρα της Δεσποτικής και Θεομητορικής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου γιορτάζει και πανηγυρίζει η Μονή, καθώς το Καθολικό της είναι αφιερωμένο στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Της Ιεράς πανήγυρεως, το 2023, προεξήρχε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Γέροντα Μεθόδιο, τον καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και εκπροσώπους Μονών της Αθωνικής Πολιτείας.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

Τα προεόρτια του Ευαγγελισμού στην Ι.Μ. Μονή Βατοπαιδίου – 2021

Της πανηγύρεως το 2021 προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου Γέροντας Μεθόδιος, τον οποίον υποδέχθηκε ο Γέροντας Εφραίμ, την παραμονή της εορτής, στην Πύλη της Μονής.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων