19/01/2024 19/01/2024 Σαν σήμερα, το 1828 έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, έλληνας στρατιωτικός, λόγιος, αξιωματικός του Ρωσικού Στρατού που έφερε τον βαθμό του Υποστράτηγου και Αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας. Στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε το αφιέρωμα «Η άγνωστη Προκήρυξη του Υψηλάντη». Η προκήρυξη του Υψηλάντη δείχνει την εθνική ταυτότητα της Ελληνικής...
19 Ιανουαρίου, 2024 - 11:05
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2024 - 11:09

Pemptousia TV: Η «άγνωστη» Προκήρυξη του Υψηλάντη

Διαδώστε:
Pemptousia TV: Η «άγνωστη» Προκήρυξη του Υψηλάντη

Σαν σήμερα, το 1828 έφυγε από τη ζωή ο Αλέξανδρος Υψηλάντης, έλληνας στρατιωτικός, λόγιος, αξιωματικός του Ρωσικού Στρατού που έφερε τον βαθμό του Υποστράτηγου και Αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας. Στο On Demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε το αφιέρωμα «Η άγνωστη Προκήρυξη του Υψηλάντη».

Η προκήρυξη του Υψηλάντη δείχνει την εθνική ταυτότητα της Ελληνικής Επανάστασης που δεν αντέγραψε καμία άλλη, αναφέρει ο Πολιτικός Επιστήμονας και συγγραφέας Κωνσταντίνος Χολέβας, αναλύοντας το ”άγνωστο” έγγραφο, που αποτελεί το πρώτο κείμενο της Επανάστασης, το οποίο μάλιστα προβάλλει τα Ελληνορθόξοξα ιδανικά.

Πατήστε ΕΔΩ για να μεταβείτε στο περιεχόμενο 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων