04/01/2023 04/01/2023 Σήμερα εορτάζει ο Όσιος Νικηφόρος ο λεπρός και στην Pemptousia TV μπορείτε να παρακολουθήσετε πλούσιο αφιέρωμα. Στις 12.40 το αφιέρωμα στον Άγιο Νικηφόρο τον Λεπρό. Ο Άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός (1890-1964) Αγιοκατατάχθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το 2012 και η μνήμη του τιμάται από την Εκκλησία μας στις 4 Ιανουαρίου. Ο π. Σίμων Αγιορείτης, ο...
04 Ιανουαρίου, 2023 - 11:15
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2023 - 12:20

PEMPTOUSIA TV: Πλούσιο αφιέρωμα σήμερα στον Όσιος Νικηφόρο τον Λεπρό

Διαδώστε:
PEMPTOUSIA TV: Πλούσιο αφιέρωμα σήμερα στον Όσιος Νικηφόρο τον Λεπρό

Σήμερα εορτάζει ο Όσιος Νικηφόρος ο λεπρός και στην Pemptousia TV μπορείτε να παρακολουθήσετε πλούσιο αφιέρωμα.

Στις 12.40 το αφιέρωμα στον Άγιο Νικηφόρο τον Λεπρό. Ο Άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός (1890-1964) Αγιοκατατάχθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο το 2012 και η μνήμη του τιμάται από την Εκκλησία μας στις 4 Ιανουαρίου. Ο π. Σίμων Αγιορείτης, ο βιογράφος του Αγίου Νικηφόρου μιλά για τον βίο και τα θαύματα του Αγίου.

Στις 16.30 στην Pemptousia TV μπορείτε να παρακολουθήσετε τα «Θυρανοίξια Ιερού Ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού στο Σηρικάρι Κισάμου». Τα θυρανοίξια του προσκυνηματικού ναού του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού πραγματοποιήθηκαν στο Σηρικάρι Κισάμου στις 2/10/18 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. 

Στις 16.45 στην Pemptousia TV μπορείτε να παρακολουθήσετε αποσπάσματα από τις τριήμερες εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του προσκυνήματος του Οσίου Νικηφόρου του λεπρού. Τα εγκαίνια του Ναού έγιναν με μεγαλοπρέπεια το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022 ενώ από τις 2 έως και τις 4 Σεπτεμβρίου τελέσθηκαν λατρευτικές εκδηλώσεις, παρουσία ιεραρχών, τοπικών αρχών και πλήθους πιστών.

Στις 17.40 στην Pemptousia TV μπορείτε να παρακολουθήσετε συνέντευξη Μητροπολίτη Κισάμου για τον Αγιο Νικηφόρο τον Λεπρό. Παρακολουθήστε την αποκλειστική συνέντευξη του Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου, στα εγκαίνια του προσκυνήματος του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού στο Συρικάρι. Ο Σεβασμιώτατος τονίζει ότι η ανέγερση του ναού αποτελεί “ολοζώντανο θαύμα” της παρουσίας του Αγίου, ο οποίος με τη βιωτή του αποτελεί παράδειγμα για το πώς οι άνθρωποι πρέπει να υπερβαίνουν τις δυσκολίες της ζωής.

Κεντρική φωτογραφία: Κάτια Τσιμπλάκη/ ope.gr 

Διαβάστε επίσης: 

4 Ιανουαρίου: Εορτάζει ο Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων