21/10/2022 22/10/2022 Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΛΒ΄ Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας. Η Συνδιάσκεψη, που έλαβε χώρα στον Πύργο της Ηλείας από 18 εώς 20 Οκτωβρίου, είχε το πολύ ενδιαφέρον θέμα: «Αἱρετικές θεωρήσεις, χρήσεις καί μεταφράσεις τῆς Ἁγίας Γραφῆς». Στην Συνδιάσκεψη συμμετείχαν ιερείς από 60 περίπου...
21 Οκτωβρίου, 2022 - 11:36
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2022 - 0:18

Τα μηνύματα της ΛΒ’ Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης μέσω της Pemtpousia TV έφτασαν σε όλο τον κόσμο

Διαδώστε:
Τα μηνύματα της ΛΒ’ Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης μέσω της Pemtpousia TV έφτασαν σε όλο τον κόσμο

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΛΒ΄ Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης εντεταλμένων Ορθοδόξων Εκκλησιών και Ιερών Μητροπόλεων για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας.

Η Συνδιάσκεψη, που έλαβε χώρα στον Πύργο της Ηλείας από 18 εώς 20 Οκτωβρίου, είχε το πολύ ενδιαφέρον θέμα: «Αἱρετικές θεωρήσεις, χρήσεις καί μεταφράσεις τῆς Ἁγίας Γραφῆς».

Στην Συνδιάσκεψη συμμετείχαν ιερείς από 60 περίπου Μητροπόλεις της Ελλάδας. Οι ιερείς αυτοί, ως επί το πλείστον, στελεχώνουν τα αντίστοιχα γραφεία επί των αιρέσεων των Μητροπόλεών τους.

Την Συνδιάσκεψη τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι άλλων Ορθοδόξων Πατριαρχείων και Αρχιεπισκοπών. Αρχιερείς, Ιερείς και λαϊκοί καθηγητές πανεπιστημίων, έδωσαν με την συμμετοχή τους την δέουσα επισημότητα σ’ αυτή την πολύ υπεύθυνη και πρωτοπόρα πρωτοβουλία της Εκκλήσιας της Ελλάδος.

Οι εργασίες της Συνδιάσκεψης ξεκίνησαν με δοξολογία και ευχαριστία προς τον Πανάγαθο Θεό και με επιμνημόσυνη δέηση για τα απελθόντα μέλη παλαιοτέρων Συνδιασκέψεων.

Στη συνέχεια την Συνδιάσκεψη χαιρέτησαν και ευλόγησαν δια μηνυμάτων οι Προκαθήμενοι σχεδόν όλων των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Ακολούθησαν οι επιστημονικές και εμπεριστατωμένες επτά εισηγήσεις των εκλεκτών ομιλητών οι οποίες διακρίθηκαν όχι μόνο για την επιστημοσύνη τους αλλά και για τον πρακτικό προσανατολισμό τους.

Τέλος ετοιμάσθηκαν και κατατέθηκαν προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος τα πορίσματα της Συνδιασκέψεως. Εντύπωση προκάλεσε η παρουσία των μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων στην Συνδιάσκεψη, οι οποίοι με την εμπειρία τους φανέρωσαν την πρακτική διάσταση του προβλήματος.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν θερμές ευχαριστίες:

  • Πρώτα στον Άγιο Θεό και έπειτα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο για την διοργάνωση αυτής της μοναδικής στα εκκλησιαστικά δρώμενα Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης
  • Στην φιλοξενούσα Μητρόπολη Ηλείας για την Αβραμιαία φιλοξενία της
  • Στον πρόεδρο της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ και τους συνεργάτες του που είχαν την επιμέλεια του όλου εγχειρήματος.
  • Και φυσικά στην Pemptousia TV που με ακούραστη διάθεση πρόβαλε αυτή την Συνδιάσκεψη στα μήκη και πλάτη της Γης προς δόξαν του Αγίου Τριαδικού Θεού.

Διαβάστε επίσης: 

Πύργος: Το ope.gr στην έναρξη της Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης για τις αιρέσεις (ΦΩΤΟ)

Αποστολή, Πύργος: Δεύτερη ημέρα εργασιών της Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης για τις αιρέσεις (ΦΩΤΟ)

Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για τις αιρέσεις-2η ημέρα: Οι απογευματινές εισηγήσεις (ΦΩΤΟ)

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς αποκλειστικά στην Pemptousia TV για την Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για τις αιρέσεις

Αποστολή, Πύργος: Ολοκληρώθηκε η ΛΒ’ Πανορθόδοξη Συνδιάσκεψη για τις αιρέσεις και τις παραθρησκείες (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

Φωτογραφία: Μανώλης Δημελλάς / ope.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων