18/09/2023 18/09/2023 Το Εκκλησάκι της Παναγίας Χελιδονούς βρίσκεται στην πλαγιά απ’ όπου κατέβαινε παλιά το ρέμα της Χελιδονούς. Κτίστηκε στα μέσα του 14ου αιώνα, τον 15ο αιώνα καταστράφηκε, για ν’ ανακαινιστεί τον 16ο αιώνα, όταν αγιογραφήθηκε το καθολικό με θαυμάσιες τοιχογραφίες, όπως αποσπάσματα από τη Γέννηση.  Άριστο δείγμα μεταβυζαντινής αγιογραφίας αποτελεί η Κοίμηση και η Μετάσταση της...
18 Σεπτεμβρίου, 2023 - 15:45
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2023 - 14:46

Το ιστορικό Εκκλησάκι της Παναγίας Χελιδονούς, σήμερα στην pemptousia.tv

Διαδώστε:
Το ιστορικό Εκκλησάκι της Παναγίας Χελιδονούς, σήμερα στην pemptousia.tv

Το Εκκλησάκι της Παναγίας Χελιδονούς βρίσκεται στην πλαγιά απ’ όπου κατέβαινε παλιά το ρέμα της Χελιδονούς. Κτίστηκε στα μέσα του 14ου αιώνα, τον 15ο αιώνα καταστράφηκε, για ν’ ανακαινιστεί τον 16ο αιώνα, όταν αγιογραφήθηκε το καθολικό με θαυμάσιες τοιχογραφίες, όπως αποσπάσματα από τη Γέννηση. 

Άριστο δείγμα μεταβυζαντινής αγιογραφίας αποτελεί η Κοίμηση και η Μετάσταση της Παναγίας.
Για την ιστορία του μιλά ο Αρχιμανδρίτης π. Σέργιος  Βαρέλιας, Προϊστάμενος του Ι.Ν. Αγίας Τριάδας Ν. Κηφισιάς, σήμερα στο πρόγραμμα της pemptousia.tv στις 16.05.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων