03/01/2024 03/01/2024 Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Προφήτη Μαλαχία, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 12 λεγόμενους «μικρούς Προφήτες» της Παλαιάς Διαθήκης. Ο Προφήτης Μαλαχίας προσφέρει το προανάκρουσμα του «Πάτερ ημών», της Κυριακής προσευχής, μας προσφέρει δηλαδή σημαντικά στοιχεία για τη θεολογία της Παλαιάς Διαθήκης, λέει ο Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κανάκης στην εκπομπή Βίβλος Ζωής....
03 Ιανουαρίου, 2024 - 12:41
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2024 - 12:42

Βίβλος ζωής – Προφήτης Μαλαχίας

Διαδώστε:
Βίβλος ζωής – Προφήτης Μαλαχίας

Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Προφήτη Μαλαχία, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 12 λεγόμενους «μικρούς Προφήτες» της Παλαιάς Διαθήκης.

Ο Προφήτης Μαλαχίας προσφέρει το προανάκρουσμα του «Πάτερ ημών», της Κυριακής προσευχής, μας προσφέρει δηλαδή σημαντικά στοιχεία για τη θεολογία της Παλαιάς Διαθήκης, λέει ο Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κανάκης στην εκπομπή Βίβλος Ζωής.

Ο π. Κανάκης στην συγκεκριμένη εκπομπή ξεκινά με τον Προφήτη Οβδιού και στο δεύτερο μέρος, στο 15:19, συνεχίζει με τον Προφήτη Μαλαχία. Μιλώντας για τους Προφήτες, επισημαίνει, για άλλη μια φορά, ότι ο Προφήτης δεν είναι ένας μελλοντολόγος της εποχής του, αλλά μία πνευματική προσωπικότητα, που δρα ως πατέρας, στην κοινωνία στην οποία ζει.

Πατήστε ΕΔΩ για να μεταβείτε στο περιεχόμενο 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων