14/11/2022 14/11/2022 Στο Άγιον Όρος επιστρέφει σήμερα η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου ύστερα από εννέα ημέρες παραμονής για προσκύνηση του πιστού λαού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά. Η Pemptousia TV μετέδωσε ζωντανά την τελευταία ακολουθία του Όρθρου και την Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Ναό ενώπιον της Αγίας Ζώνης με πιστούς να καταφτάνουν εκτός από...
14 Νοεμβρίου, 2022 - 7:30
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2022 - 11:09

Άγιος Νικόλαος Πειραιά: Η τελευταία Θεία Λειτουργία ενώπιον της Αγίας Ζώνης

Διαδώστε:
Άγιος Νικόλαος Πειραιά: Η τελευταία Θεία Λειτουργία ενώπιον της Αγίας Ζώνης

Στο Άγιον Όρος επιστρέφει σήμερα η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου ύστερα από εννέα ημέρες παραμονής για προσκύνηση του πιστού λαού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά.

Η Pemptousia TV μετέδωσε ζωντανά την τελευταία ακολουθία του Όρθρου και την Θεία Λειτουργία από τον Ιερό Ναό ενώπιον της Αγίας Ζώνης με πιστούς να καταφτάνουν εκτός από την Ελλάδα και από άλλα σημεία του κόσμου για να προσκυνήσουν.

Παρακολουθήστε ΕΔΩ

Μοναδικές ήταν οι στιγμές που βίωσε ο Πειραιάς όλες αυτές τις ημέρες καθώς, παρά το γεγονός ότι ο ναός παρέμενε ανοιχτός όλο το 24ωρο, μεγάλες ουρές σχηματίζονταν για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη. Άνθρωποι κάθε ηλικίας με ευλάβεια και υπομονή ανέμεναν να προσκυνήσουν το μοναδικό θεομητορικό κειμήλιο από την επίγεια ζωή της Παναγίας μας.

Η Αγία Ζώνη κανονικά ήταν να αναχωρήσει χθες, Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Ωστόσο, η μεγάλη προσέλευση του κόσμου οδήγησε στην απόφαση το προσκύνημα να παραταθεί κατά μία ημέρα με τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ να ευχαριστεί για τον Καθηγούμενο της Ιερά Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτη Εφραίμ για την απόφαση.

Εκατοντάδες πιστοί έχουν εκφράσει αίτημα προκειμένου να παραταθεί η παραμονή της Αγίας Ζώνης για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να μην αναχωρήσει σήμερα.

Η Αγία Ζώνη αφίχθη από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου στο πρώτο λιμάνι της χώρας το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, από τον Καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη Εφραίμ συνοδεία Βατοπαιδινών πατέρων. Την Αγία Ζώνη υποδέχθηκε με τιμές αρχηγού κράτους ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ. 

Καθημερινά τελούνται Iερές Aκολουθίες τις οποίες έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε ζωντανά, αλλά και σε επανάληψη, από την ψηφιακή πλατφόρμα της Pemptousia TV.

Φωτογραφίες: ope.gr

Διαβάστε επίσης: 

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία ενώπιον της Αγίας Ζώνης από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά

Μηνύματα ελπίδας για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία από το προσκύνημα της Αγίας Ζώνης στον Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Αγία Ζώνη: Παράταση του προσκυνήματος ζητούν οι πιστοί – Πρωτοφανής προσέλευση στον Πειραιά

Αγία Ζώνη: Μήνυμα ευλογίας και στήριξης της Ελλάδας κατά την παραμονή της στον Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ/ΦΩΤΟ)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων