16/02/2024 16/02/2024 Το αυτοκίνητο που δεν γκρεμίστηκε Φίλος, πνευματικοπαίδι του Γέροντα [του αγίου Πορφυρίου], μου διηγήθηκε αποκαλυπτικά: Οδηγούσα το αυτοκίνητό μου και είχα δίπλα μου το Γέροντα. Προχωρούσαμε σε πολύ ορεινή, βραχώδη περιοχή, σ’ ένα στενό ελικοειδή δρόμο. Ξαφνικά, αντιλήφθηκα, ότι το αυτοκίνητο δεν πατά με τις τέσσερις ρόδες. Έριξα μια ματιά αριστερά μου και ανατρίχιασα. Αντίκρυσα...
16 Φεβρουαρίου, 2024 - 21:04
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2024 - 20:45

Άγιος Πορφύριος, «Γέροντα χανόμαστε»!

Διαδώστε:
Άγιος Πορφύριος, «Γέροντα χανόμαστε»!

Το αυτοκίνητο που δεν γκρεμίστηκε

Φίλος, πνευματικοπαίδι του Γέροντα [του αγίου Πορφυρίου], μου διηγήθηκε αποκαλυπτικά:
Οδηγούσα το αυτοκίνητό μου και είχα δίπλα μου το Γέροντα. Προχωρούσαμε σε πολύ ορεινή, βραχώδη περιοχή, σ’ ένα στενό ελικοειδή δρόμο.

Ξαφνικά, αντιλήφθηκα, ότι το αυτοκίνητο δεν πατά με τις τέσσερις ρόδες. Έριξα μια ματιά αριστερά μου και ανατρίχιασα. Αντίκρυσα το κενό μιας χαράδρας. Αν όχι οι δύο, οπωσδήποτε η μία ρόδα δεν πατούσε στη γη.

Έμπηξα μια φωνή:
– Γέροντα, χανόμαστε.

Εκείνος ήρεμα με ακούμπησε στο χέρι, ψιθυρίζοντας μια προσευχή και το αυτοκίνητο επανήλθε κανονικά στο δρόμο.

Από το βιβλίο του Κωνσταντίνου Γιαννιτσιώτη, «Κοντά στον Γέροντα Πορφύριο, (Ένα πνευματικοπαίδι του θυμάται», έκδοση Ιερού Γυναικείου Ησυχαστηρίου η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος, Αθήναι 1995.

Πηγή: pemptousia.gr (Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων