15/01/2021 15/01/2021 «Μοιάζουμε καμιά φορά» έλεγε ο γέροντας Αιμιλιανός ο Σιμωνοπετρίτης, «με τους ανθρώπους που παντρεύονται μία κοπέλα για να την έχουν στο σπίτι για τις δουλειές, κι έχουν και μίαν άλλη για να την απολαμβάνουν. Έτσι κι εμείς, έχουμε την Εκκλησία, τον Χριστόν, αλλά ευχαριστιόμαστε με το ένα και το άλλο. Μετανοήσαμε τύποις, στα χαρτιά, έτσι κάπως...
15 Ιανουαρίου, 2021 - 17:59
Τελευταία ενημέρωση: 15/01/2021 - 17:10

Ένας Χριστός για τις δουλειές μας

Διαδώστε:
Ένας Χριστός για τις δουλειές μας

«Μοιάζουμε καμιά φορά» έλεγε ο γέροντας Αιμιλιανός ο Σιμωνοπετρίτης, «με τους ανθρώπους που παντρεύονται μία κοπέλα για να την έχουν στο σπίτι για τις δουλειές, κι έχουν και μίαν άλλη για να την απολαμβάνουν. Έτσι κι εμείς, έχουμε την Εκκλησία, τον Χριστόν, αλλά ευχαριστιόμαστε με το ένα και το άλλο.

Μετανοήσαμε τύποις, στα χαρτιά, έτσι κάπως συμφεροντολογικά, έχοντας τώρα τον Χριστό να μάς κάνει τα ρουσφέτια μας σε καμία απ’ τις δουλίτσες μας.

Δε ψάχνουμε απόλαυση σ’ Αυτόν, όχι βέβαια, έχουμε δικές μας απολαύσεις. Κάναμε τον ίδιο τον Ιησού Χριστό, τον Υιό του Θεού και Θεό, κλητήρα μας, θυρωρό γενικών καθηκόντων, κουβαλητή του φακέλου του ρουσφετιού μας στη γραμματεία του 3ου ορόφου. Ένας Χριστός για τις δουλειές μας…

«Ο φάκελος πήγε, Χριστέ; Α, μην αργήσει ξανά!».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων