22/12/2021 22/12/2021 Η προσκύνηση των Μάγων στο θείο βρέφος στη φάτνη της Βηθλεέμ της Ιουδαίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ιστορία της Γέννησης του Χριστού.  Σύμφωνα με την αγιογραφική εξιστόρηση και πατερική επιβεβαίωση, οι τρεις Μάγοι διέσχισαν επί ημέρες την έρημο για να φτάσουν στο θείο βρέφος ακολουθώντας το λαμπερό αστέρι από την Ανατολή. Η αλήθεια σχετικά με την έλευσή...
22 Δεκεμβρίου, 2021 - 14:32
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2021 - 14:28

Η γέννηση του Χριστού και η προσκύνηση των Μάγων

Διαδώστε:
Η γέννηση του Χριστού και η προσκύνηση των Μάγων

Η προσκύνηση των Μάγων στο θείο βρέφος στη φάτνη της Βηθλεέμ της Ιουδαίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ιστορία της Γέννησης του Χριστού.  Σύμφωνα με την αγιογραφική εξιστόρηση και πατερική επιβεβαίωση, οι τρεις Μάγοι διέσχισαν επί ημέρες την έρημο για να φτάσουν στο θείο βρέφος ακολουθώντας το λαμπερό αστέρι από την Ανατολή.

Η αλήθεια σχετικά με την έλευσή τους

Πολλοί Χριστιανοί θεωρούν ότι η προσκύνηση των Μάγων έγινε αμέσως μετά τη Γέννηση του Ιησού. Επικράτησε η αντίληψη αυτή, επειδή η εικονογραφία της Γεννήσεως θέλει να εμφανίζονται μαζί με τους ποιμένες στο Σπήλαιο και οι Μάγοι.

Ο σκοπός της απεικονίσεως των Μάγων με τους ποιμένες, όμως, είναι άλλος. Η Ορθόδοξη εικονογραφία επιθυμεί και επιδιώκει με το συμβολισμό αυτό να φανερώσει τη στροφή των Εθνικών και των Ιουδαίων προς τον Χριστό.

Τη προσκύνηση των Μάγων εξιστορεί ο Ευαγγελιστής Ματθαίος. Τους παρουσιάζει να έρχονται από τα βάθη ην Ανατολής στη Βηθλεέμ με οδηγό το λαμπρό αστέρι και να προσκυνούν το «Παιδίον, τον ενανθρωπίσαντα Υιό και Λόγο του Θεού».

Διαβάστε τη συνέχεια στο christianityart.gr 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων