22/07/2023 22/07/2023 Την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023, στις εκκλησίες μας θα διαβαστεί η ευαγγελική περικοπή από το κατά Ματθαίον, κεφ. Θ´, στίχοι 27-35. Η περικοπή αυτή μας περιγράφει δύο θαύματα που έγιναν σε τρεις ανθρώπους. Οι δύο ήταν τυφλοί, ενώ ο τρίτος ήταν δαιμονιζόμενος ο οποίος είχε χάσει την ακοή και την ομιλία του. Δηλαδή ήταν κωφός...
22 Ιουλίου, 2023 - 12:45
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2023 - 12:53

Με δύο θαύματά του ο Χριστός θεραπεύει τρείς ανθρώπους

Διαδώστε:
Με δύο θαύματά του ο Χριστός θεραπεύει τρείς ανθρώπους

Την Κυριακή 23 Ιουλίου 2023, στις εκκλησίες μας θα διαβαστεί η ευαγγελική περικοπή από το κατά Ματθαίον, κεφ. Θ´, στίχοι 27-35.

Η περικοπή αυτή μας περιγράφει δύο θαύματα που έγιναν σε τρεις ανθρώπους. Οι δύο ήταν τυφλοί, ενώ ο τρίτος ήταν δαιμονιζόμενος ο οποίος είχε χάσει την ακοή και την ομιλία του. Δηλαδή ήταν κωφός και άλαλος.

Εδώ παρατηρούμε, όπως και σε όλες τις περιπτώσεις, πόσο γρήγορα και άμεσα τα πραγματοποίησε τα θαύματα αυτά ο Χριστός. Μάλιστα για τους δύο τυφλούς, ο Ευαγγελιστής Ματθαίος μας διηγείται ότι ο Κύριος πρώτα τους ρώτησε εάν πιστεύουν πως μπορεί να τους δώσει το φως τους και στην συνέχεια αγγίζει τα μάτια τους και θεραπεύονται. Μετά απ’ αυτό το θαύμα, οι δυο θεραπευμένοι αρχίζουν να το διαδίδουν παντού, αντίθετα με την προσταγή του Χριστού να μην το μάθει κανείς.

Αμέσως μετά, φέρνουν στον Χριστό έναν δαιμονισμένο, ο οποίος λόγω της επίδρασης του σατανά δεν άκουγε και δεν μιλούσε. Τον θεραπεύει αμέσως και τότε ο κόσμος εκφράζει τον θαυμασμό του για τον Κύριο λέγοντας ότι ποτέ δεν ξαναφάνηκε κάτι τέτοιο στον Ισραηλιτικό λαό. Αντίθετα, οι Φαρισαίοι βρίσκουν αφορμή, δυστυχώς, να γκρινιάσουν και να τον αμφισβητήσουν.

Οι Φαρισαίοι κατηγορούν τον Κύριο ότι με την δύναμη του Σατανά εκβάλλει τα δαιμόνια. Ήταν πολύ μωροί και εμπαθείς και έτσι ξεστόμισαν αυτή την μεγάλη βλασφημία. Αυτή η βαριά αδικία τους απέναντι στον Χριστό δείχνει πόσο λανθασμένη ήταν η αντίληψή τους για το πρόσωπο και για το όλο έργο του Κυρίου.

Ο Ιησούς Χριστός, μέσα σε διάστημα τριών ετών περπάτησε όλη την Παλαιστίνη, γιάτρεψε πολλούς που υπέφεραν και δίδαξε στους ανθρώπους ό,τι πιο σωστό και δίκαιο ακούστηκε ποτέ. Όμως κάποιοι δεν είχαν καταλάβει πόσο τους ωφελούσαν όλα αυτά, αλλά τον ζήλευαν, τον φθονούσαν υπερβολικά και τελικά τον θανάτωσαν.

Άραγε, γιατί και εμείς είμαστε τόσο αχάριστοι και σήμερα αφού δεν ζούμε ως γνήσιοι χριστιανοί, ακυρώνοντας έτσι στην πράξη το έργο και περιφρονώντας το πρόσωπο του Χριστού; Μήπως είναι καιρός να το ψάξουμε μέσα στις ψυχές μας;

Πηγή: Pemptousia.gr/Σωτήρης Ι. Στυλιανού, Βιβλιοθηκονόμος, πτυχιούχος Νομικής και Θεολογικής

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων