17/11/2023 17/11/2023 Όσιος Παΐσιος Αγιορείτης (1924-1994). Ο κεκοιμημένος του χαμογέλασε Μόλις ο Πατήρ Παΐσιος επέστρεψε στο Άγιον Όρος, έστειλε επιστολή στον άρρωστο π. Αθανάσιο [Μοναχός της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα ο οποίος νοσηλευόταν στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας], στην οποία μεταξύ άλλων έγραφε: «Χαίρομαι, που χαρούμενα κηρύττεις την ζωή, η οποία είναι τυλιγμένη με την θνητή σάρκα, που...
17 Νοεμβρίου, 2023 - 18:10
Τελευταία ενημέρωση: 17/11/2023 - 18:01

Ο Όσιος Παΐσιος είδε κεκοιμημένο να λάμπει

Διαδώστε:
Ο Όσιος Παΐσιος είδε κεκοιμημένο να λάμπει

Όσιος Παΐσιος Αγιορείτης (1924-1994).

Ο κεκοιμημένος του χαμογέλασε

Μόλις ο Πατήρ Παΐσιος επέστρεψε στο Άγιον Όρος, έστειλε επιστολή στον άρρωστο π. Αθανάσιο [Μοναχός της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτα ο οποίος νοσηλευόταν στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας], στην οποία μεταξύ άλλων έγραφε:
«Χαίρομαι, που χαρούμενα κηρύττεις την ζωή, η οποία είναι τυλιγμένη με την θνητή σάρκα, που το μεγάλο αυτό μυστικό δεν είναι εύκολο να το καταλάβουν όσοι είναι σάρκες».

Ο π. Αθανάσιος όμως δεν πρόλαβε να πάρη αυτήν την επιστολή· είχε ήδη φύγει για την ουράνια αληθινή ζωή.

Όταν τον μετέφεραν κεκοιμημένο στο Άγιον Όρος, οι Αδελφοί της Μονής Σταυρονικήτα και ο Πατήρ Παΐσιος κατέβηκαν στον αρσανά, για να τον υποδεχθούν.

Τότε ο Όσιος τον είδε να λάμπη τόσο πολύ που, αν δεν ήταν άλλοι παρόντες, θα ξεφώνιζε από την χαρά του.

Και, όταν πήγε να του δώση «τον τελευταίον ασπασμόν», του είπε συγκινημένος, εκείνο που στο Σινά του έλεγε αστειευόμενος: «Ε, κοιμισμένη κυβέρνηση!».

Και τότε ο κεκοιμημένος π. Αθανάσιος χαμογέλασε!

 

Απόσπασμα από το βιβλίο ο «Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης» έκδοση Ιερού Ησυχαστηρίου «Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος», Σουρωτή Θεσσαλονίκης.

Πηγή: pemptousia.gr (Επιμέλεια Στέλιος Κούκος)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων