10/02/2020 10/02/2020 [Ερώτηση προς τον ρουμάνο Γέροντα Κλεόπα Ηλίε (1912-1998)]: Πώς μπορεί να βοηθήσει η Εκκλησία τς ψυχές των πιστών μετά θάνατο; – Λέγει ο άγιος Συμεών Θεσσαλονίκης ότι περισσότερο από οποιαδήποτε εργασία, οι ψυχές των νεκρών μας βοηθούνται μετά θάνατο με τη Θεία Λειτουργία και την εξαγωγή μερίδας στην Προσκομιδή γι’ αυτούς. Οι προσευχές υπέρ των...
10 Φεβρουαρίου, 2020 - 14:16
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2020 - 13:53

Πώς μπορεί να βοηθήσει η Εκκλησία τς ψυχές των πιστών μετά θάνατο

Διαδώστε:
Πώς μπορεί να βοηθήσει η Εκκλησία τς ψυχές των πιστών μετά θάνατο

[Ερώτηση προς τον ρουμάνο Γέροντα Κλεόπα Ηλίε (1912-1998)]:

Πώς μπορεί να βοηθήσει η Εκκλησία τς ψυχές των πιστών μετά θάνατο;

– Λέγει ο άγιος Συμεών Θεσσαλονίκης ότι περισσότερο από οποιαδήποτε εργασία, οι ψυχές των νεκρών μας βοηθούνται μετά θάνατο με τη Θεία Λειτουργία και την εξαγωγή μερίδας στην Προσκομιδή γι’ αυτούς.

Οι προσευχές υπέρ των νεκρών έχουν περισσότερη δύναμη, εάν αυτοί ήταν πιστοί χριστιανοί, ελεούσαν τον πλησίον τους και πέθαναν εν μετανοία.

Συγχρόνως αυτές οι προσευχές των ζώντων είναι ενώπιον του Κυρίου μία έμπρακτη εκδήλωση φιλαδελφείας προς τους κοιμηθέντες αδελφούς τους.

Εάν οι αμαρτίες του νεκρού ήταν μικρές, τότε αυτός ωφελείται από τη γενομένη στο όνομά του Λειτουργία, από τις προσευχές και τις ελεημοσύνες που γίνονται γι’ αυτόν.

Ενώ, εάν οι αμαρτίες είναι πολλές και μεγάλες και δεν τις εξομολογήθηκε στη ζωή του, τότε αισθάνεται κάποια ανακούφιση.

Ωφελούνται και οι ζώντες που προσεύχονται γι’ αυτόν.

Από Το Βιβλίο «Γεροντικό Ρουμάνων Πατέρων» Των Εκδόσεων Ορθόδοξος Κυψέλη.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων