27/09/2020 27/09/2020 Σε μια μεγάλη αποστολή του Πρακτορείου Ορθοδοξία στο χωριό Αμπελοχώρι Θηβών κατά τον πρώτο εορτασμό του Οσίου Εφραίμ Κατουνακιώτη, πολλοί ήταν οι κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν για τον Άγιο. Ένας από αυτούς ήταν και ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου Αμπελοχωρίου Θηβών, π. Νικόλαος Κολέσιας. Ο π. Νικόλαος διηγείται στο Πρακτορείο Ορθοδοξία...
27 Σεπτεμβρίου, 2020 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 27/09/2020 - 15:09

Συνέντευξη: «Τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Οσίου Εφραίμ»

Διαδώστε:
Συνέντευξη: «Τα δύσκολα παιδικά χρόνια του Οσίου Εφραίμ»

Σε μια μεγάλη αποστολή του Πρακτορείου Ορθοδοξία στο χωριό Αμπελοχώρι Θηβών κατά τον πρώτο εορτασμό του Οσίου Εφραίμ Κατουνακιώτη, πολλοί ήταν οι κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν για τον Άγιο.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου Αμπελοχωρίου Θηβών, π. Νικόλαος Κολέσιας.

Ο π. Νικόλαος διηγείται στο Πρακτορείο Ορθοδοξία και στον συντάκτη μας Νικόλαο Ζαϊμη στιγμές από τη ζωή του Αγίου και  συγκινημένος δείχνει και την κολυμβήθρα όπου βαπτίστηκε ο Άγιος Εφραίμ, μιλώντας για το όνειρο που είχε δει ο Άγιος.

Η στιγμή της Αγιοκατάταξης του Εφραίμ του Κατουνακιώτη ήταν μια ευλογημένη στιγμή για το Αμπελοχώρι Θηβών, τόπο καταγωγής του Αγίου.

Ο π. Νικόλαος ακόμη λέει πως αν και παλαιότερα ήθελε να μεταφερθεί σε μεγαλύτερη ενορία, τώρα θέλει να παραμείνει στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου και να πεθάνει δίπλα στον Άγιο Εφραίμ, όπως χαρακτηριστικά λέει.

 

ρεπορτάζ: Νικόλαος Ζαΐμης
κάμερα: Μανώλης Δημελλάς
μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη
επιμέλεια βίντεο: Νάνσυ Νάσκου

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων