02/12/2021 02/12/2021 “Σήμερα (σ.σ. χθες) το βράδυ έγινε ολονυκτία στο Ρουμάνικο παρεκκλήσιο που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή του Τόκυο (σ.σ. Ιαπωνία), ο εσπερινός και αύριο το πρωί (σ.σ. σημερινές πρώτες πρωινές ώρες για την Ελλάδα) γίνεται η θεία λειτουργία και η παράκληση στην Ελληνική γλώσσα διότι υπάρχουν λείψανα (τμήμα από το αίμα του)” ανέφερε με έμφαση, αποκλειστικά και...
02 Δεκεμβρίου, 2021 - 10:14
Τελευταία ενημέρωση: 02/12/2021 - 11:18

Γιατρός Αγίου Πορφυρίου: “Μέχρι το Τόκυο και την Αλάσκα γίνονται λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο”

Διαδώστε:
Γιατρός Αγίου Πορφυρίου: “Μέχρι το Τόκυο και την Αλάσκα γίνονται λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Άγιο”

“Σήμερα (σ.σ. χθες) το βράδυ έγινε ολονυκτία στο Ρουμάνικο παρεκκλήσιο που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή του Τόκυο (σ.σ. Ιαπωνία), ο εσπερινός και αύριο το πρωί (σ.σ. σημερινές πρώτες πρωινές ώρες για την Ελλάδα) γίνεται η θεία λειτουργία και η παράκληση στην Ελληνική γλώσσα διότι υπάρχουν λείψανα (τμήμα από το αίμα του)” ανέφερε με έμφαση, αποκλειστικά και μεταξύ άλλων ο γιατρός τουΑγίου Πορφυρίου ομότιμος καθηγητής μικροβιολογίας κύριος Γεώργιος Πιπεράκις στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr) και στο δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη σε τηλεφωνική επικοινωνία με αφορμή τη σημερινή εορτή του σύγχρονου Αγίου.

“Επίσης υπάρχει λείψανο και γίνεται γιορτή στα νησιά Φίτζι, στη Νέα Ζηλανδία, στην Αυστραλία σε τρία Μοναστήρια, όλη η Οικουμένη εορτάζει τον Άγιο Πορφύριο μέχρι και την Αλάσκα που έχει πάει λείψανο εκεί. Ο Άγιος Πορφύριος είναι ένας παγκόσμιος Άγιος. Είχα ακούσει από κάποιον Γέροντα του Αγίου Όρους ότι (σ.σ. ο Άγιος) έχει αναστρέψει τη ροή της Θεολογίας η οποία είχε επηρεαστεί τον περασμένο αιώνα από τους Βαυαρούς” προσθέτει με συγκίνηση ο κ. Πιπεράκις.

Στα τριάντα χρόνια από την κοίμηση του Αγίου -που συμπληρώνονται φέτος- έχουν εκδοθεί πολλές ακολουθίες. Μία από αυτές έχει γράψει η αείμνηστη σύζυγος του κυρίου Πιπεράκι, Αδαμαντία. Αυτές τις ημέρες κυκλοφορείται η τέταρτη έκδοση, ενώ έχει εκδοθεί επίσης στην Αγγλική, Ρωσική, Ρουμανική και Αραβική γλώσσα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων