17/09/2023 18/09/2023 Η Κυριακή Φράγκου είναι συγγραφέας και η πρόεδρος της Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων Θεσσαλονίκης, που για 8η συνεχή χρονιά, μαζί με εθελοντές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να φροντίσουν τους άστεγους που ζουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο της “Δέκα συν Μία Αληθινές Ιστορίες πρωταγωνιστών της ζωής” με αληθινές ιστορίες που άστεγοι εμπιστεύτηκαν όλα...
17 Σεπτεμβρίου, 2023 - 19:25
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2023 - 8:28

Η Κυριακή Φράγκου μιλά στο ope.gr για το βιβλίο της που αφιέρωσε στον μακαριστό Μητροπολίτη Κινσάσας Νικηφόρο

Διαδώστε:
Η Κυριακή Φράγκου μιλά στο ope.gr για το βιβλίο της που αφιέρωσε στον μακαριστό Μητροπολίτη Κινσάσας Νικηφόρο

Η Κυριακή Φράγκου είναι συγγραφέας και η πρόεδρος της Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων Θεσσαλονίκης, που για 8η συνεχή χρονιά, μαζί με εθελοντές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να φροντίσουν τους άστεγους που ζουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το βιβλίο της “Δέκα συν Μία Αληθινές Ιστορίες πρωταγωνιστών της ζωής” με αληθινές ιστορίες που άστεγοι εμπιστεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια στην κ. Φράγκου, όταν τους συναντούσε στα πεζοδρόμια, στα σκοτεινά υπόγεια ακόμη και τα ξωκλήσια.

Για το βιβλίο που είναι αφιερωμένο στον Μακαριστό Μητροπολίτη Κινσάσας Νικηφόρο, για την Αγία ζωή του ως ιεραπόστολος στα διψασμένα χώματα της Αφρικής και τα κέρδη του θα διατεθούν για τη στήριξη του έργου της Μητρόπολης Κινσάσας, μίλησε αποκλειστικά η Κυριακή Φράγκου στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» (ope.gr)

Ακούστε τα όσα ανέφερε στη δημοσιογράφο Στέλλα Μοτίτσιου:

Το κέρδος από κάθε βιβλίο διατίθεται για την ανέγερση του Ιερού ναού Αγίου Γερασίμου Υμνογράφου μετά την πρόσφατη Αγιοκατάταξη του, στο οικόπεδο στο Γκέγκε που αγοράστηκε από την Εθελοντική Διακονία Αστέγων και για τα δίδακτρα ενός φτωχού Αφρικανού Φοιτητή στο Ορθόδοξο Χριστιανικό Πανεπιστήμιο του Κονγκό .

Χαιρετισμό απευθύνει ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄, ενώ την εισαγωγή γράφει ο Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος. Στο βιβλίο περιέχεται και μια ευχή από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο.

Τέλος γράφει ο π. Νεκτάριος Μικραγιανανίτης από την Αγία Άννα, την καλύβη των Αγίων Αρχαγγέλων του Αγίου Όρους και κάνει αναφορά για τον κατά σάρκα αδελφό του Νικηφόρο για το πλούσιο έργο που άφησε και την Κυριακή των αστέγων που γνώρισε πριν από χρόνια και έγινε συνοδοιπόρος στο έργο της.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων