16/12/2021 16/12/2021 Στην εκδημία, τον ενάρετο βίο αλλά και ταπεινότατο χαρακτήρα του μακαριστού Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμία αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος μιλώντας αποκλειστικά, στο Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» (ope.gr). Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ορίστηκε Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, τόνισε  ότι ο μακαριστός ήταν γεννημένος για κληρικός. “Από τότε που...
16 Δεκεμβρίου, 2021 - 9:47
Τελευταία ενημέρωση: 16/12/2021 - 18:51

Μητροπολίτης Σπάρτης: “Σε αυτές τις στιγμές κερδίζει ο ουρανός”- Γεννημένος για κληρικός ο Μακαριστός Γόρτυνος

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Σπάρτης: “Σε αυτές τις στιγμές κερδίζει ο ουρανός”- Γεννημένος για κληρικός ο Μακαριστός Γόρτυνος

Στην εκδημία, τον ενάρετο βίο αλλά και ταπεινότατο χαρακτήρα του μακαριστού Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμία αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος μιλώντας αποκλειστικά, στο Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» (ope.gr).

Ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος ορίστηκε Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, τόνισε  ότι ο μακαριστός ήταν γεννημένος για κληρικός.

“Από τότε που γνώρισε τον εαυτό του συνειδητοποίησε και την κλίση του στην Ιεροσύνη. Θεωρώ ότι ήταν άνθρωπος προσηνής, πολύ κοντά στο λαό και είχε ως σύνθημά του το ”χαίρειν μετά χαιρόντων και το κλαίειν μετά κλαιόντων”. Από πλευράς καταρτίσεως ήταν άριστος, καταξιωμένος καθηγητής Πανεπιστημίου της Θεολογικής Σχολής και ο λόγος του ήταν ”άλατι ηρτημένος”, ήταν όπως λέει ο λαός μας ”αλατισμένα” τα λόγια του και ήταν κατάλληλα προς πνευματική οικοδομή” ανέφερε με εμφανή συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος, που γνώριζε σχεδόν εξήντα ολόκληρα χρόνια τον μακαριστό κυρό Ιερεμία.

Ακούστε τα όσα ανέφερε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον δημοσιογράφο του ope.gr Αντώνη Μακατούνη:

“Στην ψυχή ήταν ένα μεγάλο παιδί, αν δηλαδή στενοχωρούσε κάποιον -ανθρώπινο είναι και αυτό να συμβεί- δεν προλάβαινε να πάει στο σπίτι του και άκουγε επίμονα να χτυπά το τηλέφωνό του διότι ήταν ο Δεσπότης ο οποίος του ζητούσε συγγνώμη γιατί τον στενοχώρησε. Είναι μία απώλεια για την Εκκλησία, σε αυτές τις στιγμές κερδίζει ο ουρανός, αυτό να ξέρετε” συμπληρώνει με εμφανή συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Ιεράρχη θα τελεστεί σήμερα στις 2 το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλόπολης. Η Εκκλησία της Ελλάδος με βαθιά λύπη ανήγγειλε την εκδημία του μακαριστού κυρού Ιερεμίου, ενώ όπως προαναφέρθηκε όρισε Τοποτηρητή της Ιεράς Μητρόπολης τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων