21/06/2022 21/06/2022 Στην πρόσφατη Aγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου αλλά και στις ιστορικές στιγμές που βιώνει -με αφορμή το μεγάλο αυτό εκκλησιαστικό γεγονός- η Μητρόπολή του αναφέρθηκε αποκλειστικά ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr). “Τεράστιο θαύμα και τεκμήριο της Αγιότητάς του το άφθαρτο σκήνωμα του. Ζούμε αυτή την ευλογία και...
21 Ιουνίου, 2022 - 14:54
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2022 - 14:55

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών αποκλειστικά στο ope.gr για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών αποκλειστικά στο ope.gr για την Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνα

Στην πρόσφατη Aγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου αλλά και στις ιστορικές στιγμές που βιώνει -με αφορμή το μεγάλο αυτό εκκλησιαστικό γεγονός- η Μητρόπολή του αναφέρθηκε αποκλειστικά ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr). “Τεράστιο θαύμα και τεκμήριο της Αγιότητάς του το άφθαρτο σκήνωμα του. Ζούμε αυτή την ευλογία και συγκίνηση”, τονίζει ο Σεβασμιώτατος.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα ανέφερε στην τηλεφωνική συνέντευξη στον δημοσιογράφο του ope.gr, Αντώνη Μακατούνη:

“Οι Άγιοί μας είναι ευλογία για όλους μας -αυτό το ξέρουμε πολύ καλά- και από τον Άγιο του οποίου το όνομα φέρουμε και από τον Άγιο στον οποίο είναι αφιερωμένος ο ναός της ενορίας στην οποία ζούμε αλλά και από όλους τους Αγίους της Εκκλησίας μας. Πόσο μάλλον όμως όταν ένας Άγιος είναι εις εξ ημών, οστούν εκ των οστών μας, σαρξ εκ της σαρκός μας, όταν ένας Άγιος έχει ζήσει ανάμεσά μας και όταν έχουμε ζωντανή την παρουσία του και μετά την κοίμησή του, όπως συμβαίνει στη προκειμένη περίπτωση με τον Όσιο Βησσαρίωνα που η παρουσία του είναι πάρα πολύ αισθητή. Με το άφθαρτο σκήνωμά του που είναι ένα τεράστιο από μόνο του θαύμα και τεκμήριο της αγιότητάς του αλλά κυρίως με την αφθαρσία της αγάπης του, της αγιαστικής του παρουσίας, της ευεργεσίας του, με την αφθαρσία της ελεημοσύνης, της συγχωρητικότητας και όλων των αρετών τις οποίες έλαβε με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Ζούμε αυτή την ευλογία και συγκίνηση”, αναφέρει αρχικά και μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Εν συνεχεία προσθέτει για το γεγονός ότι από την αποκάλυψη του άφθαρτου Σκηνώματος η Ιερά Σύνοδος είχε αποκαλέσει το θαυμαστό συμβάν ”σημείο του Ουρανού” εν έτει 2006, “Το είχε χαρακτηρίσει έτσι και επιβεβαιώνεται αυτός ο χαρακτηρισμός. Θα σας θυμίσω ότι ο διαπρεπής ιατροδικαστής Γιαμαρέλλος όταν έκανε την έκθεση ανέφερε ότι αν αυτό το σώμα παραμείνει στην ίδια κατάσταση μετά από δέκα χρόνια τότε δέκα εκατομμύρια Έλληνες θα πρέπει να προσκυνήσουν αυτό το σκήνωμα, θα πρόκειται για ένα τεράστιο θαύμα”.

Στο ερώτημα τί διδάσκει στους νέους με τον ενάρετο βίο του ο Όσιος Βησσαρίων, ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει, μεταξύ άλλων, “Αποτελεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τους νέους ανθρώπους που πολλές φορές αισθάνονται αποκλεισμένοι και περιθωριοποιημένοι, αισθάνονται μία ανασφάλεια και αγωνία. Νομίζω ότι μπορούμε να σταθούμε στον Όσιο Βησσαρίωνα και να πάρουμε δύναμη, κουράγιο και να αισθανθούμε δυνατοί κοντά του”.

Το Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο

Αξιοσημείωτο είναι ότι τελέσθηκε την Κυριακή, εορτή των Αγίων Πάντων, Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγάθωνος, η οποία πανηγύρισε και την αγιοκατάταξη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, ενός εκ της χορείας των εορταζομένων Αγίων Πάντων.

Στην Ιερά Μονή Παναγίας Αγάθωνος έσπευσαν μετά από ευγενική πρόσκληση τιμής του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο Ποιμενάρχης της γενέτειρας του Οσίου, του Πεταλιδίου Μεσσηνίας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο και μετέφερε τις προσευχές και την χαρά σύσσωμου του Κλήρου, των Αρχόντων και του λαού της Μεσσηνίας, για το γεγονός της Αγιοκατατάξεως του Οσίου. Επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος, ο οποίος έσπευσε για να καταθέσει και εκείνος την ευγνωμοσύνη του στον Όσιο, αλλά και τις θαυμαστές αναμνήσεις του και τις πνευματικές παρακαταθήκες του Οσίου, καθώς εκάρη μοναχός στη Μονή πριν 39 χρόνια, υπό του μακαριστού Καθηγουμένου της Μονής π. Γερμανού Δημάκου και αποτελεί αδελφός και καύχημα της Ιεράς Μονής Αγάθωνος.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Ανάγνου 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων