16/11/2022 16/11/2022 Για τη συμπλήρωση τριών ετών από την ενθρόνισή του (σ.σ. 14 Νοεμβρίου 2019) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος Μύρινας Λήμνου, την υφιστάμενη ενεργειακή κρίση, αλλά και για τις παθογένειες της σύγχρονης ανθρώπινης κοινωνίας μίλησε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr). Ακούστε τα όσα ανέφερε στην τηλεφωνική...
16 Νοεμβρίου, 2022 - 14:44
Τελευταία ενημέρωση: 16/11/2022 - 14:48

Ο Μητροπολίτης Ιερόθεος στο ope.gr για τα τρία χρόνια στο πηδάλιο της Μητρόπολης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιερόθεος στο ope.gr για τα τρία χρόνια στο πηδάλιο της Μητρόπολης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου

Για τη συμπλήρωση τριών ετών από την ενθρόνισή του (σ.σ. 14 Νοεμβρίου 2019) στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Τριάδος Μύρινας Λήμνου, την υφιστάμενη ενεργειακή κρίση, αλλά και για τις παθογένειες της σύγχρονης ανθρώπινης κοινωνίας μίλησε αποκλειστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr).

Ακούστε τα όσα ανέφερε στην τηλεφωνική συνέντευξη και στον δημοσιογράφο του ope.gr Αντώνη Μακατούνη:

“Η 14η Νοεμβρίου δεν είναι μόνο μία ημέρα δοξολογίας του Θεού για το ότι με έστειλε η Εκκλησία εδώ ως Επίσκοπο για να καταβάλλω την προσπάθειά μου, να στηρίξω και να καλλιεργήσω την πίστη των χριστιανών της Εκκλησίας της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου. Έχει και μία σημαντικότερη παράμετρο, διότι η ενθρόνισή μου συνέπεσε με την εορτή του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, ο οποίος έδρασε και έζησε στη Λήμνο. Έμαθα και εγώ πράγματα ενασχολούμενος με τον Άγιο εδώ, για αυτό και προσπαθώ- με εκδηλώσεις που θα γίνουν μέσα στο 2023- να ‘’εμφανίσω’’ αυτόν τον Άγιο και να υπογραμμίσω τη σημαντικότητά του στους Λημνίους” ανέφερε αρχικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεος.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος προσθέτει, μεταξύ άλλων, «Στην τριετία που πέρασε προσπάθησα -με τη χάρη του Θεού και μέσα από τη δυσκολία της πανδημίας που δεν επέτρεπε την επικοινωνία των ανθρώπων στο επίπεδο που ξέρουμε και που όλοι είχαμε ανάγκη- να καλλιεργήσω το επίπεδο του ιερού κλήρου. Για αυτό συνεργάστηκα με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ώστε μέσα από τη διαδικτυακή δυνατότητα που μας δόθηκε να χρησιμοποιήσουμε αυτόν τον τρόπο για να διδαχθούν οι κληρικοί και να ανεβάσουν έτσι λίγο το μορφωτικό τους επίπεδο. Επίσης στην αρχή της τριετίας είχα βρει τρεις κληρικούς Πανεπιστημιακού επιπέδου. Με τη χάρη του Θεού στα τρία χρόνια, αφού ανεζήτησα καλούς υποψηφίους, τους οποίους χειροτόνησα, τους κάναμε οκτώ (σ.σ. του Πανεπιστημιακού επιπέδου)».

Η ενεργειακή κρίση δεν έχει αποδείξει ακόμα τη ‘’δύναμη’’ της δυσκολίας της

Σε σχετική ερώτηση για την υφιστάμενη ενεργειακή κρίση που ακολουθεί την πανδημία που ταλαιπώρησε όλη την ανθρωπότητα ο Σεβασμιώτατος επισημαίνει, “Η ενεργειακή κρίση είναι μία κρίση που ακόμα δεν έχει αποδείξει τη δύναμη της δυσκολίας της. Φοβάμαι ότι εκείνα που θα έλθουν είναι μεγαλύτερα και δυσκολότερα και δεν τα φανταζόμαστε διότι δεν τα έχουμε ξαναζήσει. Όμως πρέπει να δούμε το κάθε εμπόδιο που έρχεται από την πλευρά που για το καλό μας μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε. Μέσα από κάθε δυσκολία να αποδεικνύεται και να βεβαιώνεται στη πράξη, ότι η διάθεση και η δίψα του ανθρώπου για το καλύτερο τον κάνει πράγματι να βγαίνει στο φως, όσο σκοτάδι και αν προηγήθηκε”.

«Ποτέ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί και καταναλωθεί τέτοιες ποσότητες ψυχοφαρμάκων»

«Εσκεμμένα και προγραμματισμένα ‘’στοχεύεται’’ η αποχριστιανοποίηση της κοινωνίας. Βλέπουμε να αυξάνεται και να πληθαίνει το κακό. Διάβαζα τις προάλλες -και μου έκανε εντύπωση- ότι οι άνθρωποι σήμερα χρησιμοποιούν ψυχοφάρμακα για να μπορέσουν να κοιμηθούν ακόμα και για να μπορέσουν να γελάσουν! Διάβαζα σε μία έρευνα ειδικών ότι ποτέ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί και καταναλωθεί τέτοιες ποσότητες ψυχοφαρμάκων όσο στην εποχή μας», συμπληρώνει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος, ανοίγοντας ένα τεράστιο θέμα της εποχής και δίνοντας τροφή για σκέψη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων