28/07/2022 28/07/2022 Για τα θανατηφόρα τροχαία με θύματα ανηλίκους και νέους ανθρώπους, τον αστείρευτο πόνο και τη δυστυχία στις οικογένειες που επιφέρουν αλλά και τί συμβουλές πρέπει να δώσει η εκκλησία για να εξαλειφθεί αυτό το τραγικό φαινόμενο μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ορθοδοξία» (ope.gr). Ακούστε τα όσα...
28 Ιουλίου, 2022 - 8:45
Τελευταία ενημέρωση: 28/07/2022 - 7:51

Ο Μητροπολίτης Κισάμου στο ope.gr για τα θανατηφόρα τροχαία στους νέους

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κισάμου στο ope.gr για τα θανατηφόρα τροχαία στους νέους

Για τα θανατηφόρα τροχαία με θύματα ανηλίκους και νέους ανθρώπους, τον αστείρευτο πόνο και τη δυστυχία στις οικογένειες που επιφέρουν αλλά και τί συμβουλές πρέπει να δώσει η εκκλησία για να εξαλειφθεί αυτό το τραγικό φαινόμενο μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ορθοδοξία» (ope.gr).

Ακούστε τα όσα ανέφερε στην τηλεφωνική συνέντευξη και στον δημοσιογράφο του ope.gr, Αντώνη Μακατούνη:

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Σεβασμιώτατος είχε μιλήσει σε τοπικά μέσα και πριν από λίγες ημέρες με αφορμή το θανατηφόρο τροχαίο που συνέβη σε επαρχιακό δρόμο της Κισσάμου στα Χανιά με θύματα μια 15χρονη και έναν 23χρονο. Ακολούθησε το θανατηφόρο τροχαίο στην Κόρινθο που συγκλόνισε το πανελλήνιο αλλά και στον επαρχιακό δρόμο Σιάτιστας- Κοζάνης όπου ανασύρθηκαν από χαράδρα δύο ανήλικοι τραυματισμένοι, ενώ ο ένας νοσηλεύεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

“Είναι μία “αιμορραγία” δυστυχώς”

“Είναι γεγονός δυστυχώς ότι οι απώλειες ανθρωπίνων ζωών και ιδιαίτερα νέων παιδιών σε ότι αφορά τα τροχαία έχουν πολλαπλασιαστεί και αυξηθεί. Σε ότι αφορά τα καθ’ ημάς, δηλαδή εννοούμε την Κρήτη και εύχομαι αυτό να μην ισχύει για την υπόλοιπη Ελλάδα, με βάση τις στατιστικές του τελευταίου εξαμήνου δηλώνουν ότι έχουν αυξηθεί κατά 40% σε σχέση με το παρελθόν έτος, πέρυσι υπήρχαν 15 απώλειες νέων ανθρώπων, αυτό το εξάμηνο δυστυχώς έχουν φτάσει τις 25. Είναι μία ανοδική πορεία που φαίνεται να υπάρχει σε αυτή την τραγωδία, καθώς κάθε ζωή έχει την αξία της και δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Έχει τραγικές συνέπειες πρώτα από όλα για την απώλεια της ζωής του και στη συνέχεια για την οικογένειά του. Είναι μία ”αιμορραγία” δυστυχώς η οποία αντί να μειώνεται, αυξάνεται” αναφέρει αρχικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Η “ρίζα” του σοβαρού προβλήματος

Εν συνεχεία συμπληρώνει, μεταξύ άλλων, για τη “ρίζα” του σοβαρού προβλήματος, «Νομίζω ότι αυτή η τραγικότητα έχει και πνευματικό υπόβαθρο και πνευματικά αίτια. Αν θα θέλαμε λίγο να αναζητήσουμε το ”βάθος” και την ουσία όλου αυτού του κακού που συμβαίνει θα μπορούσαμε όλοι μας και ως κοινωνία και ως πρόσωπα να κάνουμε την αυτοκριτική μας. ”Άδειασαν” οι ψυχές των παιδιών μας, ”απογυμνώθηκαν” οι ψυχές και οι καρδιές τους. Αυτό το υπαρξιακό κενό προσπαθούν να το καλύψουν με τον ίλιγγο της ταχύτητας, με τον κίνδυνο του απαγορευμένου. Δυστυχώς τα παιδιά μας πολλές φορές γίνονται θήραμα στην αδηφαγία της περιέργειας…Υπάρχει κοινή ευθύνη, ποιός μίλησε σε αυτά τα παιδιά για την ιερότητα της ζωής, ποιός τους μίλησε για τη χαρά της δημιουργίας, ποιός τους μίλησε για τον Χριστό, ποιός τους βοήθησε να καταλάβουν ότι η ζωή δεν χαρίζεται αλλά κερδίζεται;».

Για την επίσκεψη του Μητροπολίτη Αυστρίας

Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος αναφέρεται στην επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αυστρίας κ. Αρσενίου (σ.σ. κατάγεται από την Κρήτη) στην επαρχία του αυτές τις ημέρες, “Είναι ένας ιεράρχης με βαθειά ποιμαντική αγωνία για τις επαρχίες του, την Αυστρία και την Ουγγαρία. Έχει επιτελέσει ένα έργο πολύ σπουδαίο και σημαντικό, ιεραποστολικό και ποιμαντικό και όχι μόνο. Έχει δώσει πνοή και ζωή στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Μητροπόλεώς του που επάξια ηγείται” σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων