10/03/2022 10/03/2022 Για τον πόλεμο που μαίνεται για δύο εβδομάδες στην Ουκρανική γη και τους κατοίκους της που περνούν πολύ δύσκολες στιγμές μίλησε αποκλειστικά χθες το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr). Ακούστε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Σεβασμιώτατος με τον δημοσιογράφο του ope.gr Αντώνη Μακατούνη:   “Η αλήθεια...
10 Μαρτίου, 2022 - 13:26
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2022 - 13:28

Ο Μητροπολίτης Μεγάρων στο ope.gr για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μεγάρων στο ope.gr για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Για τον πόλεμο που μαίνεται για δύο εβδομάδες στην Ουκρανική γη και τους κατοίκους της που περνούν πολύ δύσκολες στιγμές μίλησε αποκλειστικά χθες το βράδυ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» (ope.gr).

Ακούστε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Σεβασμιώτατος με τον δημοσιογράφο του ope.gr Αντώνη Μακατούνη: 

“Η αλήθεια είναι ότι οι σκηνές και οι ειδήσεις που έρχονται τις τελευταίες 15 ημέρες από την Ορθόδοξη Ουκρανία είναι συγκλονιστικές και σοκαριστικές. Μάλιστα σήμερα (σ.σ. χθες) που μιλούμε η πληροφορία ότι χτυπήθηκε και ένα νοσοκομείο και συγκεκριμένα η παιδιατρική κλινική του, έχει αναστατώσει και την ψυχή και το μυαλό μας όλων που παρακολουθούμε τις φοβερές αυτές σκηνές και εξελίξεις. Ανησυχούμε, αγωνιούμε, προσευχόμαστε και ελπίζουμε” αναφέρει αρχικά και μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Εν συνεχεία συμπληρώνει, “Μας ανησυχεί, μας προβληματίζει και αυξάνει η αγωνία μας και μεγαλώνει συνεχώς για την εξέλιξη και το αποτέλεσμα αυτού του πολέμου. Ανησυχούμε και αγωνιούμε για την τύχη των απλών ανθρώπων, γιατί όλα αυτά έχουν αντίκτυπο στους απλούς και καθημερινούς ανθρώπους που σηκώνουν το βάρος και τις συνέπειες όλων αυτών των αποτελεσμάτων των πολέμων, των αναταραχών, των μαχών και των προβλημάτων”.

Βλέπουμε τις όμορφες ψυχές των παιδιών και τα αθώα ματάκια τους να γεμίζουν από φόβο

Για τις τραγικές εικόνες με οικογένειες στα καταφύγια αλλά και οικογένειες να περνούν τα σύνορα, ο Σεβασμιώτατος προσθέτει με συγκίνηση, “Βλέπουμε ανθρώπινες ψυχές να φεύγουν από τα σπίτια τους, να έχουν την απειλή του θανάτου καθημερινά, κάθε λεπτό, κάθε στιγμή πάνω από τα κεφάλια τους. Βλέπουμε τις όμορφες ψυχές των παιδιών και τα αθώα ματάκια τους να γεμίζουν από φόβο, από αγωνία και από απελπισία πολλές φορές χωρίς να γνωρίζουν τί θα γίνει την άλλη στιγμή και που θα βρίσκονται. Όλα αυτά μας δημιουργούν συναισθήματα αλληλεγγύης και αγάπης που πρέπει βέβαια να γίνονται και πράξη βοηθείας, συμπαράστασης και κυρίως πράξη σε βαθιά και πραγματική και ολόψυχη προσευχή”.

Μας βοηθάτε και μας αφυπνίζετε για να γινόμαστε καλύτεροι

Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος αναφέρεται στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Ορθοδοξία», «Ευχαριστούμε για όλη αυτή την προσπάθεια που κάνετε, όλοι εσείς -η ευλογημένη ομάδα- για χρόνια τώρα και κρατάτε το κερί της Ορθοδοξίας αναμμένο. Μας βοηθάτε όλους και μας αφυπνίζετε για να γινόμαστε καλύτεροι και να συμβάλλουμε ο καθένας με τη μικρή του δύναμη και προσπάθεια, στην κοινή προσπάθεια της καλυτέρευσης της γης μας», καταλήγει χαρακτηριστικά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων