08/03/2020 08/03/2020 Είκοσι χρόνια ζωής και λειτουργίας θα συμπληρώσει σε λίγους μήνες η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, η οποία έχει να επιδείξει πλήθος δραστηριοτήτων και μεταξύ αυτών τέσσερα Πανελλήνια Συνέδρια με πρόσφατο στην Άρτα, Ιωάννινα και Πρέβεζα (σ.σ. αφού συμμετείχαν τρεις Μητροπόλεις), αλλά και πολλές συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις Τουρισμού στις οποίες αποκαλύπτονται στο Παγκόσμιο κοινό...
08 Μαρτίου, 2020 - 9:37
Τελευταία ενημέρωση: 08/03/2020 - 18:09

Παγκόσμια σημεία αναφοράς οι Ιεροί τόποι της χώρας

Διαδώστε:
Παγκόσμια σημεία αναφοράς οι Ιεροί τόποι της χώρας

Είκοσι χρόνια ζωής και λειτουργίας θα συμπληρώσει σε λίγους μήνες η Ειδική Συνοδική Επιτροπή Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, η οποία έχει να επιδείξει πλήθος δραστηριοτήτων και μεταξύ αυτών τέσσερα Πανελλήνια Συνέδρια με πρόσφατο στην Άρτα, Ιωάννινα και Πρέβεζα (σ.σ. αφού συμμετείχαν τρεις Μητροπόλεις), αλλά και πολλές συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις Τουρισμού στις οποίες αποκαλύπτονται στο Παγκόσμιο κοινό τα θρησκευτικά μνημεία και λατρευτικοί χώροι της χώρας μας.

«Οι προσκυνηματικές περιηγήσεις έχουν τη μοναδικότητά τους, όπως το Άγιο Όρος, αλλά και τα Μετέωρα. Μπορεί να βρει κάποιος μια όμορφη παραλία κάπου αλλά μπορεί να τη βρει και αλλού, όμως τα θρησκευτικά μνημεία είναι μοναδικά όπως ο Άγιος Γεράσιμος στην Κεφαλονιά, ο Άγιος Απόστολος Ανδρέας στην Πάτρα, ο Άγιος Σπυρίδωνας στην Κέρκυρα» αναφέρει o Γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Προσκυνηματικών Περιηγήσεων – Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Κατραμάδος στο Πρακτορείο «Ορθοδοξία» και στον Αντώνη Μακατούνη.

Στη συνέντευξή του παρουσιάζει, το νέο καλαίσθητο φυλλάδιο για τα θρησκευτικά μνημεία του Τόπου με τίτλο 2000 χρόνια- ταξίδι στο φως της Χριστιανοσύνης το οποίο θα μοιραστεί στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Μόσχας από τις 16 έως τις 19 Μαρτίου.

Ο π. Σπυρίδων δεν παραλείπει ακόμα να αναφερθεί στα μοναδικά σε ποιότητα και γεύση Μοναστηριακά Προϊόντα όπου τα μέλη της Συνοδικής Επιτροπής Προσκυνηματικών Περιηγήσεων με τη συνεργασία της Θεολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών θα υποδεχθούν ομάδα από το εξωτερικό και θα τους παρουσιάσουν αύριο τα εν λόγω προϊόντα:

Δείτε τη συνέντευξη:

 

Συνέντευξη: Αντώνης Μακατούνης
Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη
Κάμερα: Ανδρέας Χαλκιόπουλος
Μοντάζ: Κώστας Κουράκος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων