03/08/2023 03/08/2023 Ίχνη παλαιότερης εγκατάστασης, αλλά και την πραγματική «ηλικία» του σημερινού ναού αποκάλυψαν οι εργασίες συντήρησης της Μονής Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα Βραγκιανά, που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα. Ο επιστήμονας συντήρησης και συντηρητής έργων τέχνης, Αλέξανδρος Κωνσταντάς, που ήταν ο ιθύνων νους των εργασιών, έχοντας εγκαταστήσει ένα κανονικό εργαστήρι στη Μονή, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τους, μας...
03 Αυγούστου, 2023 - 11:01
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2023 - 11:06

Το Μοναστήρι των Βραγκιανών αποκαλύπτει τα μυστικά του

Διαδώστε:
Το Μοναστήρι των Βραγκιανών αποκαλύπτει τα μυστικά του

Ίχνη παλαιότερης εγκατάστασης, αλλά και την πραγματική «ηλικία» του σημερινού ναού αποκάλυψαν οι εργασίες συντήρησης της Μονής Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα Βραγκιανά, που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.

Ο επιστήμονας συντήρησης και συντηρητής έργων τέχνης, Αλέξανδρος Κωνσταντάς, που ήταν ο ιθύνων νους των εργασιών, έχοντας εγκαταστήσει ένα κανονικό εργαστήρι στη Μονή, προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις τους, μας «ξεναγεί» σε έναν ναό που η εσωτερική του όψη έχει αλλάξει πλήρως, μας μιλάει για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην αποκατάσταση των τοιχογραφιών και του τέμπλου και μας δίνει μια «πρόγευση» των νέων πτυχών της ιστορίας της Μονής που ήρθαν στο φως…

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, και προσωπικά τον Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο αλλά και τη σεβαστή επιτροπής της Μονής, για τη συμπαράσταση και συνεργασία. Ακόμη, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας και την κα Μαργαρίτα Τηλιοπούλου, τμηματάρχισσα συντήρησης, για τη βοήθεια και άψογη ανταπόκριση σε όλες τις διαδικασίες”, αναφέρει σε συνέντευξή του στην pemptousia.gr ο κ. Κωνσταντάς.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων