31/10/2019 01/11/2019 Στο “καυτό” θέμα του ορίου ηλικίας των Μητροπολιτών αναφέρθηκε, από νομικής πλευράς, μεταξύ άλλων, ο Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Πρακτορείο “Ορθοδοξία” και στον Αντώνη Μακατούνη. Ο έγκριτος νομικός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μη τροποποίηση του άρθρου 3 λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Δε...
31 Οκτωβρίου, 2019 - 17:22
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2019 - 11:12

Το όριο ηλικίας των Μητροπολιτών στο επίκεντρο

Διαδώστε:
Το όριο ηλικίας των Μητροπολιτών στο επίκεντρο
Στο “καυτό” θέμα του ορίου ηλικίας των Μητροπολιτών αναφέρθηκε, από νομικής πλευράς, μεταξύ άλλων, ο Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Πρακτορείο “Ορθοδοξία” και στον Αντώνη Μακατούνη.
Ο έγκριτος νομικός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μη τροποποίηση του άρθρου 3 λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Δε θα προσέφερε κάτι η αναθεώρηση, τροποποίηση ή κατάργηση του άρθρου 3 γιατί αποτελεί πυλώνα σταθερότητας μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας».
Ιδιαίτερα καυστικός ήταν με το θέμα των Εκκλησιαστικών δικαστηρίων τονίζοντας ότι αποτελούν “όνειδος” για την Εκκλησία, ενώ επισήμανε ότι διέπονται από αναχρονιστικό καθεστώς και υπό το κράτος διάταξεων του νόμου 5383 του μακρινού 1932!
Τέλος, αναφέρθηκε στο επιστημονικό του πόνημα με τίτλο «Εκκλησιαστικό Δίκαιο» που κυκλοφορήθηκε πριν από λίγο καιρό σε τρίτη αναθεωρημένη έκδοση και στις αλλαγές του σε σχέση με τις προηγούμενες δύο εκδόσεις.
Δείτε την αποκλειστική συνέντευξη:

Συνέντευξη στον Αντώνη Μακατούνη
Επιμέλεια βίντεο: Πέπη Οικονομάκη
Κάμερα: Κώστας Κουράκος – Μαριάνθη Ματζίρη
Μοντάζ: Μαριάνθη Ματζίρη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων