29/09/2023 29/09/2023 Θαύμα της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου (εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους) Ακολουθεί η μαρτυρία – επιστολή: Ήταν βαθιά τιμή μου που μπόρεσα να επιμεληθώ τη μετάφραση του βιβλίου «Θαύματα της Αγίας Ζώνης». Ήταν συγκινητικό και εποικοδομητικό να διαβάζω τις πολλές αφηγήσεις για τα θαύματα της Παναγίας. Αλλά δεν περίμενα να ενταχθώ...
29 Σεπτεμβρίου, 2023 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 29/09/2023 - 11:44

Θαύμα της Αγίας Ζώνης στην Αμερική

Διαδώστε:
Θαύμα της Αγίας Ζώνης στην Αμερική

Θαύμα της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου

(εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους)

Ακολουθεί η μαρτυρία – επιστολή:

Ήταν βαθιά τιμή μου που μπόρεσα να επιμεληθώ τη μετάφραση του βιβλίου «Θαύματα της Αγίας Ζώνης». Ήταν συγκινητικό και εποικοδομητικό να διαβάζω τις πολλές αφηγήσεις για τα θαύματα της Παναγίας. Αλλά δεν περίμενα να ενταχθώ στις τάξεις εκείνων που είχαν λάβει τέτοια θαυματουργική βοήθεια. Τώρα το έκανα, και θέλω να σας μεταφέρω τις λεπτομέρειες, ώστε να συμπεριληφθεί και το δικό μου θαύμα στα αρχεία της μονής.

Η πρεσβυτέρα μου Α. και εγώ έχουμε ευλογηθεί με τέσσερα πανέμορφα παιδιά: τον Ε., τον Θ., τον Ι. και τον Α., αλλά μετά το τέταρτο, παλέψαμε να αποκτήσουμε άλλο ένα. Κανονικά, αφού απογαλακτίσαμε ένα παιδί, ήμασταν σε θέση να αποκτήσουμε άλλο ένα αμέσως μετά. Αλλά αυτή τη φορά είχε περάσει πάνω από ένα χρόνο περισσότερο απ’ ό,τι με τα άλλα παιδιά. Λίγο πριν αρχίσει η νηστεία της Κοιμήσεως πέρυσι, φέραμε το πρόβλημα αυτό στην πνευματική μας μητέρα, την ηγουμένη της Ιεράς Μονής Γεννήσεως της Θεοτόκου στο Saxonburg της Πενσυλβάνια (το πρώτο μοναστήρι που ίδρυσε στον Νέο Κόσμο ο Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνας). Όταν είδε το μικρότερο παιδί μας να τρέχει γύρω γύρω, είπε ότι ο Θεός μάλλον μας δίνει λίγο χρόνο για να πάρουμε δυνάμεις πριν αποκτήσουμε άλλο ένα δραστήριο παιδί, αλλά μας είπε να έρθουμε ξανά μετά τη νηστεία της Γέννησης και θα ότι θα σταύρωσε την πρεσβυτέρα με τα λείψανα της μακαριστής Γερόντισσας Ταξιαρχίας, της ηγουμένης που ίδρυσε τη Μονή, η οποία προερχόταν από τη Μονή της Γερόντισσας Μακρίνας στην Πορταριά του Βόλου. Έχουμε μεγάλη πίστη στη Γερόντισσα Ταξιαρχία, η οποία έχει επιτελέσει πολλές θαυματουργές θεραπείες για όσους χρίστηκαν με λάδι από το καντήλι του τάφου της.

Είχα μια κορδέλα που είχε ευλογηθεί στη Τιμία Ζώνη της Παναγίας μας στο κομοδίνο μου, αλλά σκόπευα να την κρατήσω και να τη δώσω σε ενορίτη μου όταν θα προέκυπτε κάποια ανάγκη στο μέλλον.

Άρχισα να μελετώ για τα Θαύματα της Αγίας Ζώνης και καθώς ήμουν στο μέσο της ανάγνωσης για τόσα πολλά θαύματα της Αγίας Ζώνης, η πρεσβυτέρα μου έκανε ένα τεστ και ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος, δόξα τω Θεώ!

Σήμερα πήγε στον γιατρό και ακούσαμε για πρώτη φορά την καρδούλα του. Έτσι αν το μωρό είναι κορίτσι, σκοπεύουμε να το ονομάσουμε Ταξιαρχία Μαρία.

Είμαι βαθύτατα ευγνώμων στον Κύριο και στην Παναγία Μητέρα του που μας χάρισε το δώρο ενός ακόμη παιδιού.

Την ευχή σας,

π. Ι.Γ.

ΗΠΑ

9 Μαρτίου 2023

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων