29/03/2021 29/03/2021 Ακολουθεί απόσπασμα επιστολής για ένα θαύμα που βίωσε μια μοναχή από την Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας που βρίσκεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Μια μοναχή της Μονής μας συμμετείχε στη αγιογράφηση του ναού. Ο διάβολος με τέχνη της έβαλε το λογισμό να μην εξομολογείται τους λογισμούς της στην γερόντισσα για να μην την...
29 Μαρτίου, 2021 - 19:13
Τελευταία ενημέρωση: 29/03/2021 - 19:25

“Η σωτηρία μιας μοναχής”

Διαδώστε:
“Η σωτηρία μιας μοναχής”

Ακολουθεί απόσπασμα επιστολής για ένα θαύμα που βίωσε μια μοναχή από την Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας που βρίσκεται στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Μια μοναχή της Μονής μας συμμετείχε στη αγιογράφηση του ναού. Ο διάβολος με τέχνη της έβαλε το λογισμό να μην εξομολογείται τους λογισμούς της στην γερόντισσα για να μην την στενοχωρεί και την κουράζει. «Καλύτερα», σκέφθηκε «να λέω τους λογισμούς μου κατ’ ευθείαν στο Θεό και τον Άγιο Νικόλαο».

Λόγω της απροσεξίας και της αυτοπεποιθήσεώς της παρασύρθηκε σ’αυτή την πλάνη. Ο πονηρός εχθρός μας, κατά παραχώρηση Θεού, αποφάσισε να της προκαλέσει μεγάλο κακό.

Ενώ ζωγράφιζε στο πιο ψηλό μέρος του ναού έπεσαν όλες οι σκαλωσιές με θόρυβο. Το μόνο που πρόλαβε να πεί, όταν άρχισε να πέφτει, ήταν «Παναγία μου». Εκείνη τη στιγμή η Παναγία έκανε θαυματουργική επέμβαση. Μια αόρατη δύναμη σταμάτησε τη σκάλα που έπεφτε γρήγορα πάνω στην εικόνα της Παναγίας.

Η μοναχή γλύτωσε, αλλά στο χέρι της εικόνας της Παναγίας της Παραμυθίας, θα μείνει ένα μικρό κτύπημα, σαν πληγή, που προκάλεσε η σκάλα. Η Παναγία μας ανέλαβε την αμαρτία της ανόητης αυτής αδελφής και δέχθηκε να πάθει αντί αυτής. Στην περίπτωση αυτή έχουμε μια επανάληψη του θαύματος της Παναγίας της Παραμυθίας, η οποία γλύτωσε τους μοναχούς από τη δίκαιη οργή του Χριστού μας.

Το θαύμα προκάλεσε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας για την μεγάλη αγάπη της Παναγίας μας σε μας τις ανάξιες και αμαρτωλές.

Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου

Καλούγα, Ρωσίας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων