19/04/2024 19/04/2024 Σήμερα, Παρασκευή του Ακαθίστου Ύμνου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Παφνουτίου, του Αγίου Θεοδώρου και οι συν αυτώ Μαρτύρων Φιλίππας, Διοσκόρου, Σωκράτους και Διονυσίου. Ο Ιερομάρτυρας Παφνούτιος άθλησε επί αυτοκρατορίας Διοκλητιανού (284-305 μ.Χ.) βιώνοντας πολλά και φρικτά βασανιστήρια, με αποτέλεσμα να κλειστεί στη φυλακή. Εκεί, συνάντησε 40 προκρίτους που ήταν έγκλειστοι...
19 Απριλίου, 2024 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2024 - 8:04

19 Απριλίου: Εορτάζει ο Άγιος Ιερομάρτυρας Παφνούτιος

Διαδώστε:
19 Απριλίου: Εορτάζει ο Άγιος Ιερομάρτυρας Παφνούτιος

Σήμερα, Παρασκευή του Ακαθίστου Ύμνου η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Παφνουτίου, του Αγίου Θεοδώρου και οι συν αυτώ Μαρτύρων Φιλίππας, Διοσκόρου, Σωκράτους και Διονυσίου.

Ο Ιερομάρτυρας Παφνούτιος άθλησε επί αυτοκρατορίας Διοκλητιανού (284-305 μ.Χ.) βιώνοντας πολλά και φρικτά βασανιστήρια, με αποτέλεσμα να κλειστεί στη φυλακή.

Εκεί, συνάντησε 40 προκρίτους που ήταν έγκλειστοι γιατί καθυστερούσαν τους φόρους στο δημόσιο και κατάφερε να τους διδάξει το ιερό Ευαγγέλιο. Όταν το έμαθε αυτό ο έπαρχος Αρριανός, τους έκαψε όλους ζωντανούς, αλλά ο Άγιος Παφνούτιος με θαύμα έγινε άφαντος από τα μάτια του. Παρουσιάστηκε αργότερα στον Αρριανό, οποίος και διέταξε να τον κομματιάσουν. Τη στιγμή που ο Αρριανός πήγε να τον δει νεκρό και κομματιασμένο, τα κομμάτια του σώματος ενώθηκαν, με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, και ο Άγιος Παφνούτιος παρουσιάστηκε ζωντανός μπροστά του.

Η θαυμαστή θεοσημεία έγινε αφορμή να πιστέψει στο Χριστό ολόκληρο τάγμα στρατιωτών. Ο Άγιος Παφνούτιος, όμως παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο με σταυρικό θάνατο, μιμούμενος τον Εσταυρωμένο Ιησού Χριστό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων