21/02/2023 21/02/2023 Σήμερα, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου Τιμοθέου του εν Συμβόλοις, ο οποίος ακολούθησε το μοναχισμό από νεαρή ηλικία και με τη χάρη του Θεού αναδείχθηκε θαυματουργός Άγιος. Επίσης εορτάζουμε τη μνήμη των Αγίων Ευσταθίου Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας του ομολογητού και Ζαχαρίου Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων. Ο Όσιος Τιμόθεος ήταν μοναχός πνευματέμφορος, με μεγάλη καθαρότητα ζωής από...
21 Φεβρουαρίου, 2023 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 21/02/2023 - 10:03

21 Φεβρουαρίου: Εορτάζει ο Όσιος Τιμόθεος ο εν Συμβόλοις

Διαδώστε:
21 Φεβρουαρίου: Εορτάζει ο Όσιος Τιμόθεος ο εν Συμβόλοις

Σήμερα, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου Τιμοθέου του εν Συμβόλοις, ο οποίος ακολούθησε το μοναχισμό από νεαρή ηλικία και με τη χάρη του Θεού αναδείχθηκε θαυματουργός Άγιος. Επίσης εορτάζουμε τη μνήμη των Αγίων Ευσταθίου Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας του ομολογητού και Ζαχαρίου Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων.

Ο Όσιος Τιμόθεος ήταν μοναχός πνευματέμφορος, με μεγάλη καθαρότητα ζωής από νεαρή ηλικία, ξένος προς τους μολυσμούς της ψυχής και του σώματος. Επίσης, ήταν χαρακτήρας ευθύς, ειλικρινής, συμπαθητικός, ελεύθερος. Χωρίς φανατισμούς, χωρίς καυχήσεις ότι νήστευε, χωρίς αλαζονείες ότι έκανε αγρυπνίες και εγκράτεια. Γεμάτος απλότητα, ταπεινοφροσύνη, επιείκεια και συγκατάβαση. Έκρινε τον εαυτό του με αυστηρότητα και τους άλλους με αγαθότητα. Γι’ αυτό και ο Θεός του έδωσε το χάρισμα να ιατρεύει ασθένειες, χωρίς βέβαια να υπερηφανεύεται γι’ αυτό.

Η αναφορά των Συναξαριστών στη διατύπωση «ἐν τοὶς Συμβόλοις» ίσως φανερώνει τον τόπο του ενταφιασμού του ιερού λειψάνου αυτού.

Ο Όσιος Τιμόθεος κοιμήθηκε εν ειρήνη σε βαθύ γήρας.

Πηγή: Ορθόδοξος Συναξαριστής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων