24/03/2023 24/03/2023 Σήμερα, 24 Μαρτίου, η Εκκλησία εορτάζει τα προεόρτια του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και τιμά τη μνήμη του Αγίου Αρτέμονος, επισκόπου Σελευκείας, καθώς και του Αγίου ιερομάρτυρος Αρτέμονος από τη Λαοδίκεια. Ο Άγιος Αρτέμων καταγόταν από τη Σελεύκεια της Πισιδίας και έζησε κατά τους αποστολικούς χρόνους. Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, υπήρξε αυτόπτης και αυτήκοος...
24 Μαρτίου, 2023 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2023 - 8:06

24 Μαρτίου: Εορτάζει ο Άγιος Αρτέμων, Επίσκοπος Σελευκείας

Διαδώστε:
24 Μαρτίου: Εορτάζει ο Άγιος Αρτέμων, Επίσκοπος Σελευκείας

Σήμερα, 24 Μαρτίου, η Εκκλησία εορτάζει τα προεόρτια του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και τιμά τη μνήμη του Αγίου Αρτέμονος, επισκόπου Σελευκείας, καθώς και του Αγίου ιερομάρτυρος Αρτέμονος από τη Λαοδίκεια.

Ο Άγιος Αρτέμων καταγόταν από τη Σελεύκεια της Πισιδίας και έζησε κατά τους αποστολικούς χρόνους. Σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση, υπήρξε αυτόπτης και αυτήκοος μάρτυρας του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου, όταν, κατά τη διάρκεια της πρώτης περιοδείας του, ο Απόστολος των Εθνών επισκέφθηκε μεταξύ άλλων και τη Σελεύκεια. Η υπεροχή του Αρτέμονος στην πίστη, τη φιλανθρωπία και τις άλλες χριστιανικές αρετές, ώθησε τον απόστολο των εθνών στην απόφαση να τον χειροτονήσει πρώτο επίσκοπο Σελευκείας.

Από το νέο του διακόνημα, ο Αρτέμων, δεν έπαυσε μέρα και νύκτα να κηρύττει το Ιερό Ευαγγέλιο και να προσελκύει στην εκκλησία του Χριστού πλήθη ανθρώπων. Ακατάπαυστη επίσης ήταν και η μέριμνά του για τις χήρες και τα ορφανά. Ποίμανε θεοφιλώς την επισκοπή του, μέχρι τη στιγμή που, σε βαθύ γήρας, ο Κύριος τον κάλεσε στην επουράνια βασιλεία Του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων