05/10/2022 05/10/2022 Σήμερα, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Μάρτυρος Χαριτίνης και του Ιερομάρτυρος Ερμογένους. Επίσης, τιμά τη μνήμη της Οσίας Μεθοδίας της εν Κιμώλω. Η Αγία Χαριτίνη άθλησε επί Διοκλητιανού (284 – 305 μ.Χ.). Υπήρξε δούλη του συγκλητικού Κλαυδιανού (ή Κλαύδιου). Το 304 κάποιοι την κατήγγειλαν στο Δομετιανό ως Χριστιανή κι εκείνος την κάλεσε σε ανάκριση παρουσία...
05 Οκτωβρίου, 2022 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 05/10/2022 - 8:06

5 Οκτωβρίου: Εορτάζει η Αγία Χαριτίνη

Διαδώστε:
5 Οκτωβρίου: Εορτάζει η Αγία Χαριτίνη

Σήμερα, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Μάρτυρος Χαριτίνης και του Ιερομάρτυρος Ερμογένους. Επίσης, τιμά τη μνήμη της Οσίας Μεθοδίας της εν Κιμώλω.

Η Αγία Χαριτίνη άθλησε επί Διοκλητιανού (284 – 305 μ.Χ.). Υπήρξε δούλη του συγκλητικού Κλαυδιανού (ή Κλαύδιου).

Το 304 κάποιοι την κατήγγειλαν στο Δομετιανό ως Χριστιανή κι εκείνος την κάλεσε σε ανάκριση παρουσία και του κυρίου της. Όταν η Αγία ομολόγησε μετά παρρησίας την πίστη της στον Χριστό, υπεβλήθη σε φρικωδέστατα μαρτύρια. Της ξύρισαν το κεφάλι αλλά δια θαύματος, αμέσως το κεφάλι της ξαναγέμισε μαλλιά. Έπειτα βάζουν το κεφάλι της σε κάρβουνα αναμμένα και χύνουν από πάνω ξύδι. Κατόπιν καίνε τα πλευρά της με αναμμένες λαμπάδες, και με μια πέτρα στο λαιμό τη ρίχνουν στη θάλασσα. Αλλά και πάλι ο Θεός την έσωσε. Τότε διατάχθηκε να πάει σε πορνείο. Η Χαριτίνη, όμως, προσευχήθηκε, και η αγνή ψυχή της παραδόθηκε πλέον στο ζωοδότη Θεό.

Πηγή: Ορθόδοξος Συναξαριστής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων