09/03/2022 09/03/2022 Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων οι οποίοι μαρτύρησαν στα παγωμένα νερά της λίμνης Σεβάστειας. Οι Άγιοι Σαράντα μάρτυρες ήταν στρατιώτες στο τάγμα του Λικινίου. Συνελήφθησαν, γιατί με παρρησία διακήρυτταν την ακλόνητη Ορθόδοξη Πίστη. Οδηγήθηκαν στον έπαρχο Αγρικόλα, ο οποίος στην αρχή επαίνεσε τη στρατιωτική τους αξία και τιμή και κατόπιν...
09 Μαρτίου, 2022 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2022 - 8:01

9 Μαρτίου: Μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων

Διαδώστε:
9 Μαρτίου: Μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων

Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων οι οποίοι μαρτύρησαν στα παγωμένα νερά της λίμνης Σεβάστειας.

Οι Άγιοι Σαράντα μάρτυρες ήταν στρατιώτες στο τάγμα του Λικινίου. Συνελήφθησαν, γιατί με παρρησία διακήρυτταν την ακλόνητη Ορθόδοξη Πίστη. Οδηγήθηκαν στον έπαρχο Αγρικόλα, ο οποίος στην αρχή επαίνεσε τη στρατιωτική τους αξία και τιμή και κατόπιν τους υποσχέθηκε αξιώματα και πλούσιες αμοιβές, εάν αρνούνταν την πίστη τους και θυσίαζαν στα είδωλα. Παρά τις πιέσεις, οι Άγιοι εξακολούθησαν με γενναιότητα και παρρησία να ομολογούν την πίστη τους στο Χριστό.

Όταν όμως ο έπαρχος κατάλαβε ότι ματαιοπονεί, διέταξε να τους βασανίσουν και να τους ρίξουν στα παγωμένα νερά της λίμνης στη Σεβάστεια. Κατά τη διάρκεια του μαρτυρίου, ένας μόνο λιγοψύχησε και εγκατέλειψε τη λίμνη. Τη θέση του αμέσως πήρε ένας από τους φρουρούς, ο οποίος είδε τους στεφάνους της αγιότητος πάνω από τα κεφάλια των Μαρτύρων. Ομολόγησε δημόσια κι εκείνος το Χριστό, αφού μπήκε στη λίμνη μαζί με τούς άλλους 39, λαμβάνοντας το στεφάνι της τιμής του μαρτυρίου.

Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων