04/01/2020 04/01/2020 Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου Σήμερα, η Εκκλησία μας επιτελεί σύναξη των Εβδομήκοντα Αποστόλων, τους οποίους εξέλεξε ο Χριστός, για να βοηθούν στο έργο του, και οι οποίοι προπορεύονταν Αυτού στις πόλεις που θα επισκεπτόταν για να κηρύξει. Ο Ιησούς Χριστός τούς παράγγειλε να βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση και μήτε βαλάντιο να έχουν μαζί τους μήτε...
04 Ιανουαρίου, 2020 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2020 - 9:03

Η Σύναξη των Εβδομήκοντα Αποστόλων

Διαδώστε:
Η Σύναξη των Εβδομήκοντα Αποστόλων

Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

Σήμερα, η Εκκλησία μας επιτελεί σύναξη των Εβδομήκοντα Αποστόλων, τους οποίους εξέλεξε ο Χριστός, για να βοηθούν στο έργο του, και οι οποίοι προπορεύονταν Αυτού στις πόλεις που θα επισκεπτόταν για να κηρύξει.

Ο Ιησούς Χριστός τούς παράγγειλε να βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση και μήτε βαλάντιο να έχουν μαζί τους μήτε δισάκι, για να φαίνεται πως, ως στρατιώτες του Χριστού, έχουν αυταπάρνηση και εξοικειώνονται με όλες τις στερήσεις. Οι Εβδομήκοντα εξετέλεσαν την αποστολή τους με όλη την ακρίβεια και την πειθαρχία, όχι μόνο όταν ο Χριστός ήταν στη γη, αλλά και ύστερα από την ανάληψή Του και το σχηματισμό της Εκκλησίας, κάνοντας με ιερό ζήλο και αφοσίωση το καθήκον τους.

Αν και ο καθένας εκ των 70 Αποστόλων εορτάζει σε ξεχωριστή ημέρα, η Εκκλησία μας όρισε και συγκεκριμένη ημέρα για την κοινή εορτή αυτών οι οποίοι δεινοπάθησαν στην προσπάθεια διάδοσης του ιερού Ευαγγελίου και τη θεμελίωση της Εκκλησίας στον κόσμο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων