05/05/2024 05/05/2024 ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Την αγία και μεγάλη Κυριακή του Πάσχα εορτάζουμε τη ζωηφόρο Ανάσταση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού. Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί βιώσαμε το λαμπροφόρο γεγονός της Αναστάσεως. Το πανίερο γεγονός, με το οποίο ο Θεάνθρωπος Λυτρωτής μας Ιησούς Χριστός επισφράγισε την παρουσία Του στον κόσμο μας. Με την Ανάσταση του Χριστού υπάρχει...
05 Μαΐου, 2024 - 10:00
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2024 - 9:36

Κυριακή του Πάσχα

Διαδώστε:
Κυριακή του Πάσχα

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Την αγία και μεγάλη Κυριακή του Πάσχα εορτάζουμε τη ζωηφόρο Ανάσταση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρα μας Ιησού Χριστού.

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί βιώσαμε το λαμπροφόρο γεγονός της Αναστάσεως. Το πανίερο γεγονός, με το οποίο ο Θεάνθρωπος Λυτρωτής μας Ιησούς Χριστός επισφράγισε την παρουσία Του στον κόσμο μας.

Με την Ανάσταση του Χριστού υπάρχει ελπίδα στον άνθρωπο και λόγος να μετέχουμε ως πιστοί στη ζωή της Εκκλησίας. Ο λόγος του Ευαγγελίου της Αναστάσεως επισφραγίζει ότι όντως ο Ιησούς Χριστός είναι η πηγή της αλήθειας και της ζωής.

Ο Αναστάς Κύριός μας είναι το φως του κόσμου και μας προσκαλεί στη χαρά που μας προσφέρει: “εισέλθετε πάντες”. Γιατί όπως μας βεβαιώνει η Εκκλησία ο Κύριος “δέχεται τον έσχατον καθάπερ και τον πρώτον…. και τον ύστερον ελεεί και τον πρώτον θεραπεύει. Κακείνω δίδοσι και τούτω χαρίζεται. Και τα έργα δέχεται και τη γνώμην ασπάζεται, και την πράξιν τιμά και την πρόθεσιν επαινεί…” (Κατηχητικός Λόγος Αγ. Ιωάννη του Χρυσοστόμου).

Η Ζωή της Αγάπης φανερώνεται και προσφέρεται στην πιο αυθεντική της μορφή με την Ανάσταση του Κυρίου μας, η φωτοχυσία της οποίας απλώνεται σε όλον τον κόσμο. Έτσι το φως της Αναστάσεως δίνει πληρότητα και καταξιώνει τα πάντα μέσα από την ελπιδοφόρα προοπτική του. Αυτό δηλώνει και ο αναστάσιμος κανόνας που ψάλλει η Εκκλησία μας: “Νυν πάντα πεπλήρωται φωτός, ουρανός τε και γη και τα καταχθόνια. Εορταζέτω γουν πάσα κτίσις την έγερσιν Χριστού εν η εστερέωται”.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων