01/02/2021 01/02/2021 Ο Άγιος Βασίλειος ο Ομολογητής καταγόταν από την Αθήνα. Το 457 μ. Χ προχειρίζεται μοναχός από τον Άγιο Ευθύμιο τον νέο, τον εν Άθω και Θεσσαλονίκη, όπου και εμαθήτευσε και ευτύχησε να καταγράψει τον βίο του,απ» όπου έλαβε το επίθετο Συναξαριστής. Ίδρυσε Ιερά Μονή στο Άγιον Όρος, αφιερωμένη στην Ανάληψη του Κυρίου που έφερε το...
01 Φεβρουαρίου, 2021 - 13:16
Τελευταία ενημέρωση: 01/02/2021 - 12:32

Μνήμη του αγ. Βασιλείου του εν Θεσσαλονίκη, Ομολογητού και Συναξαριστού

Διαδώστε:
Μνήμη του αγ. Βασιλείου του εν Θεσσαλονίκη, Ομολογητού και Συναξαριστού

Ο Άγιος Βασίλειος ο Ομολογητής καταγόταν από την Αθήνα. Το 457 μ. Χ προχειρίζεται μοναχός από τον Άγιο Ευθύμιο τον νέο, τον εν Άθω και Θεσσαλονίκη, όπου και εμαθήτευσε και ευτύχησε να καταγράψει τον βίο του,απ» όπου έλαβε το επίθετο Συναξαριστής.

Ίδρυσε Ιερά Μονή στο Άγιον Όρος, αφιερωμένη στην Ανάληψη του Κυρίου που έφερε το όνομα του Αγίου Βασιλείου και σήμερα βρίσκεται υπό την πνευματική δικαιοδοσία της μονής Χιλιανδαρίου.

Μετά το 904 μ. Χ που εκοιμήθη ο επίσκοπος Θεσσαλονίκης Ιωάννης, ο Βασίλειος με το πνευματικό ανάστημα που είχε εκλέγεται επίσκοπος της Αποστολικής αυτής έδρας. Το ιερό και θαυματουργό λείψανο του Αγίου ευρέθη στις 3 Μαΐου του έτους 1981 εντός του Καθεδρικού ναού, όπου εκείνα τα χρόνια συνηθίζονταν οι επίσκοποι να ενταφιάζονται κατ΄ αυτόν τον τρόπο και συγκεκριμένα πίσω από το στασίδι του δεξιού χορού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων