07/06/2021 07/06/2021 Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Παναγή Μπασιά.  Επίσης, τιμά τη μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Θεοδότου εξ Αγκύρας. Ο Άγιος Παναγής Μπασιάς, γεννήθηκε στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς το 1801 και ήταν γιος του Μιχαήλ Τυπάλδου – Μπασιά και της Ρεγγίνας Δελαπόρτα. Λόγω της καλής οικονομικής του κατάστασης, έλαβε μεγάλη θεολογική και φιλοσοφική κατάρτιση και...
07 Ιουνίου, 2021 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2021 - 10:34

Μνήμη του Αγίου Παναγή Μπασιά

Διαδώστε:
Μνήμη του Αγίου Παναγή Μπασιά

Σήμερα η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Παναγή Μπασιά.  Επίσης, τιμά τη μνήμη του Αγίου ιερομάρτυρος Θεοδότου εξ Αγκύρας.

Ο Άγιος Παναγής Μπασιάς, γεννήθηκε στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς το 1801 και ήταν γιος του Μιχαήλ Τυπάλδου – Μπασιά και της Ρεγγίνας Δελαπόρτα. Λόγω της καλής οικονομικής του κατάστασης, έλαβε μεγάλη θεολογική και φιλοσοφική κατάρτιση και μόρφωση.

Εκοιμήθη ειρηνικά, στις 7 Ιουνίου 1888 και κατατάχθηκε στο αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στις 4 Φεβρουαρίου 1986.

Μαρτυρούνται πολλά θαύματά του πριν και μετά την οσιακή κοίμησή του. Εντυπωσιάζεται ο σύγχρονος άνθρωπος της μεταμοντέρνας εποχής, ο οποίος μελετά το συναξάρι των αγίων της Εκκλησίας ότι η αγιότητα δεν ήταν φαινόμενο των παλαιών εποχών και αιώνων, αλλά σε κάθε εποχή ο Θεός αναδεικνύει πρόσωπα τα οποία υπερέβησαν την καθημερινότητά τους και έζησαν την παρουσία του Αγίου Πνεύματος, ενεργοποιώντας τα χαρίσματα που πλουσιοπάροχα προσφέρονται στον κάθε άνθρωπο.

Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων