22/11/2019 22/11/2019 Ο Άγιος Φιλήμων διδάχτηκε το Χριστιανισμό από τον Απόστολο Παύλο και είναι ο παραλήπτης της ομώνυμης επιστολής του, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα βιβλία της Καινής Διαθήκης. ΄Εζησε στις Κολοσσές και διακρίθηκε τόσο για το κηρυκτικό όσο και για το φιλανθρωπικό του έργο. Σ’ αυτό τον συναγωνίστηκαν επάξια η σύζυγός του Απφία και ο ΄Αρχιππος, τον...
22 Νοεμβρίου, 2019 - 8:33

Ο Απόστολος Φιλήμων

Διαδώστε:
Ο Απόστολος Φιλήμων

Ο Άγιος Φιλήμων διδάχτηκε το Χριστιανισμό από τον Απόστολο Παύλο και είναι ο παραλήπτης της ομώνυμης επιστολής του, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα βιβλία της Καινής Διαθήκης. ΄Εζησε στις Κολοσσές και διακρίθηκε τόσο για το κηρυκτικό όσο και για το φιλανθρωπικό του έργο. Σ’ αυτό τον συναγωνίστηκαν επάξια η σύζυγός του Απφία και ο ΄Αρχιππος, τον οποίο ο Απ. Παύλος ονομάζει «στρατιώτη» του Χριστού. Στρατιώτης του Χριστού έγινε και ο Ονήσιμος, αφού προηγουμένως μετανόησε για την ενέργειά του να κλέψει τον αφέντη του και να δραπετεύσει. Γνωρίζοντας τον Απόστολο των Εθνών στη φυλακή της Ρώμης, κατηχήθηκε απ’ αυτόν και επέστρεψε στο Φιλήμονα, όχι ως δούλος αλλά ως αγαπητός αδελφός.

Και οι τέσσερις θυσιάστηκαν για τη διάδοση του ιερού Ευαγγελίου, αφήνοντας σ’ εμάς υποθήκες για το πώς ο καθένας μπορεί και οφείλει να οδηγήσει στη σωτηρία τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρέφεται, αρχίζοντας από τα πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος, εφαρμόζοντας ο ίδιος τα σωτήρια μηνύματα του ιερού Ευαγγελίου. Η συνείδηση της Εκκλησίας τους χαρακτηρίζει, μέσω της υμνολογίας, ως «Τετράς η θεόλεκτος, των Αποστόλων Χριστού, λάμψαντες τοις εν σκότει αληθείας την γνώσιν».

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων