07/03/2021 07/03/2021 Σήμερα είναι η Κυριακή της Απόκρεω, κατά την οποία οι πιστοί ολοκληρώνουν την κατάλυση κρέατος. Τόσο η υμνολογία της ημέρας όσο και το ευαγγελικό ανάγνωσμα αναφέρονται στη φοβερή εκείνη ώρα της μέλλουσας κρίσης. Επίσης, η Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη του ομολογητού Παύλου του απλού. O Άγιος Παύλος εκλήθη απλός, διότι ήταν αγράμματος γεωργός, αλλά...
07 Μαρτίου, 2021 - 9:08
Τελευταία ενημέρωση: 07/03/2021 - 9:09

Ο όσιος ομολογητής Παύλος ο απλός

Διαδώστε:
Ο όσιος ομολογητής Παύλος ο απλός

Σήμερα είναι η Κυριακή της Απόκρεω, κατά την οποία οι πιστοί ολοκληρώνουν την κατάλυση κρέατος. Τόσο η υμνολογία της ημέρας όσο και το ευαγγελικό ανάγνωσμα αναφέρονται στη φοβερή εκείνη ώρα της μέλλουσας κρίσης. Επίσης, η Εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη του ομολογητού Παύλου του απλού.

O Άγιος Παύλος εκλήθη απλός, διότι ήταν αγράμματος γεωργός, αλλά συγχρόνως άκακος και ταπεινός άνθρωπος. Η σύζυγός του ήταν ακριβώς το αντίθετο. Παρουσιαζόταν ως ευγενής και ειρωνευόταν τον Όσιο, φθάνοντας μάλιστα σε σημείο να προδώσει το συζυγικό κρεβάτι.

Όταν ο Παύλος βεβαιώθηκε για την απιστία της, δεν οργίστηκε, αλλά την εγκατέλειψε με αγάπη και ταπείνωση και αποφάσισε να αφιερωθεί στο μοναχικό βίο.

Γι` αυτό πήγε στην έρημο της Αιγύπτου κοντά στον Μέγα Αντώνιο, όπου, κάνοντας υπακοή, ανέπτυξε πλούσιες ασκητικές αρετές και αξιώθηκε από το Πανάγιο Πνεύμα του χαρίσματος να θαυματουργεί και να παρηγορεί τους ανθρώπους.

Εκοιμήθη οσιακά σε βαθιά γεράματα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων