15/02/2020 15/02/2020 Πρεμιέρα στη Σόφια του ντοκιμαντέρ «Ο Άγιος-Αστραπή» με ελληνικούς υπότιτλους. Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ για τον βίο και το έργο του Αγίου Εφραίμ του Μεγαλομάρτυρα και Θαυματουργού με τίτλο «Ο Άγιος-Αστραπή» θα πραγματοποιηθεί στην Σόφια στις 19 και 20 Φεβρουαρίου στις 6:30 μ.μ. στον Οίκο Κινηματογράφου στην οδό «Έξαρχος Ιωσήφ» 37. Προσκλήσεις για την πρεμιέρα...
15 Φεβρουαρίου, 2020 - 18:01
Τελευταία ενημέρωση: 15/02/2020 - 18:09

Πρεμιέρα ντοκιμαντέρ για τον Άγ. Εφραίμ, στη Σόφια

Διαδώστε:
Πρεμιέρα ντοκιμαντέρ για τον Άγ. Εφραίμ, στη Σόφια

Πρεμιέρα στη Σόφια του ντοκιμαντέρ «Ο Άγιος-Αστραπή» με ελληνικούς υπότιτλους.

Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ για τον βίο και το έργο του Αγίου Εφραίμ του Μεγαλομάρτυρα και Θαυματουργού με τίτλο «Ο Άγιος-Αστραπή» θα πραγματοποιηθεί στην Σόφια στις 19 και 20 Φεβρουαρίου στις 6:30 μ.μ. στον Οίκο Κινηματογράφου στην οδό «Έξαρχος Ιωσήφ» 37. Προσκλήσεις για την πρεμιέρα έχουν σταλεί σε όλη την ελληνική κοινότητα της βουλγαρικής πρωτεύουσας.

Το ντοκιμαντέρ «Ο Άγιος-Αστραπή» είναι αφιερωμένο στο βίο και το έργο του Έλληνα Aγίου Εφραίμ του Θαυματουργού και έχει ελληνικούς υπότιτλους.

Το ντοκιμαντέρ αφηγείται τον αγγελικό βίο του αγίου Εφραίμ του Μεγαλομάρτυρα και Θαυματουργού και τα θαύματα που έκανε. Στο ντοκιμαντέρ λαμβάνει μέρος και ο Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος ο οποίος αφηγείται τη γέννηση του Αγίου στα Τρίκαλα και τα παιδικά του χρόνια στην πόλη πριν την εισβολή των Οθωμανών στη Θεσσαλία στα τέλη του 14ου αιώνα όταν άρπαξαν τα αγόρια των χριστιανών για τον στρατό των γενίτσαρων.

Στο ντοκιμαντέρ συμμετέχει και ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κύριλλος, καθώς στην Νέα Μάκρη βρίσκεται η Ιερά Μονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου όπου τον 15ο αιώνα ζούσε και μαρτύρησε από τους βασανισμούς των βαρβάρων ο Άγιος Εφραίμ. Σήμερα στον ναό φυλάσσονται τα λείψανα του αγίου.

Στο ντοκιμαντέρ «Ο Άγιος-Αστραπή» παρουσιάζονται οι προσωπικές ιστορίες ανθρώπων των τελευταίων χρόνων και αφορούν τη θεραπεία από καρκίνο και ογκολογικές παθήσεις, την επαναφορά στη ζωή ενός μωρού το οποίο ήταν νεκρό στη μήτρα της μητέρας του και την θεραπεία μιας Βουλγάρας που έπασχε από ψυχολογική ασθένεια και προσπάθησε να αυτοκτονήσει.

Θα μάθετε επίσης για την εμφάνιση-αποκάλυψη του Αγίου Εφραίμ στην μοναχή Μινοδώρα η οποία ήταν ηγουμένη της Μονής της Γεννήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου στην πόλη Καμπίλε πριν από 10 χρόνια.

Γνωστή Ελληνίδα διηγείται για το πώς ο άγιος Εφραίμ την προστάτεψε για να μη χάσει τη φωνή της μετά από χειρουργική επέμβαση για τη θεραπεία της καρωτίδας, ενώ ακολούθησαν και σημάδια για σοβαρό γυναικολογικό πρόβλημα.

Στο ντοκιμαντέρ θίγεται και ένα θέμα για το οποίο σπάνια γίνεται λόγος – πρόκειται για τον κατοχή του ανθρώπου από τον διάβολο και τον εξορκισμό τον οποίον έκαναν συχνά στο μοναστήρι του αγίου Εφραίμ.

Είναι ένα ντοκιμαντέρ για το νόημα της ζωής, για την επαφή του ανθρώπινου με το θεϊκό και τις αλλαγές στη ζωή προς το καλύτερο.

Διάρκεια του ντοκιμαντέρ: 72 λεπτά

Σκηνοθέτης, σεναριογράφος, εικονολήπτης, και παραγωγός είναι ο Άνγκελ Μπόντσεφ.

Επιμέλεια: Εμίλια Μαρίνοβα

Μοντάζ: Μποριάνα Μπουκίκοβα-Πούντσεβα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων