14/02/2019 14/02/2019 Στην πρώτη γραμμή της δικαστικής διαμάχης εναντίον της Τουρκίας, για την υπόθεση του ξυλοδαρμού διαδηλωτών στην Ουάσιγκτον, έξω από την πρεσβευτική κατοικία της Τουρκίας βρίσκεται ο ομογενής δικηγόρος, κ. Αντρέας Ακάρας. Είναι μέλος της ομάδας που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των Κούρδων διαδηλωτών και φαίνεται ότι «κτύπησε την Τουρκία εκεί που πονούσε». Κάνοντας λόγο για...
14 Φεβρουαρίου, 2019 - 11:06
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2019 - 11:11

Ένας ομογενής δικηγόρος στέλνει την Τουρκία στο σκαμνί για βία εναντίον Κούρδων (βίντεο)

Διαδώστε:
Ένας ομογενής δικηγόρος στέλνει την Τουρκία στο σκαμνί για βία εναντίον Κούρδων (βίντεο)

Στην πρώτη γραμμή της δικαστικής διαμάχης εναντίον της Τουρκίας, για την υπόθεση του ξυλοδαρμού διαδηλωτών στην Ουάσιγκτον, έξω από την πρεσβευτική κατοικία της Τουρκίας βρίσκεται ο ομογενής δικηγόρος, κ. Αντρέας Ακάρας. Είναι μέλος της ομάδας που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση των Κούρδων διαδηλωτών και φαίνεται ότι «κτύπησε την Τουρκία εκεί που πονούσε».

Κάνοντας λόγο για «πολιτική βία», ο Αντρέας Ακάρας δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ότι η διαταγή για την επίθεση αποσκοπούσε στο να καταστείλει το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης των διαδηλωτών. Όπως χαρακτηριστικά είπε, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έστελνε το μήνυμα στους Κούρδους και στους άλλους διαδηλωτές πίσω στην Τουρκία ότι «μπορώ να σας τελειώσω».

 

 

 

Μέχρι και αυτή τη στιγμή, παραμένει ασαφές για το ποια θα είναι η τελική απόφαση της Τουρκίας. Όπως αποκαλύπτει ο κ. Ακάρας, η Άγκυρα έχει ζητήσει παράταση για να απαντήσει στην κλήτευση που παρέλαβε τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η συγκεκριμένη εξέλιξη ίσως αποτελεί ένδειξη ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να υπερασπιστεί τον εαυτό της στο δικαστήριο «για ενέργειες τις οποίες οι περισσότεροι Αμερικανοί θα θεωρούσαν ανυπεράσπιστες».

Όπως αναφέρει το αμερικανικό πρακτορείο, αντιμέτωπη με μια δύσκολη απόφαση φαίνεται πως βρίσκεται πλέον η τουρκική κυβέρνηση, καθώς ένας Αμερικανός προξενικός υπάλληλος στην Άγκυρα κατάφερε να παραδώσει τον Δεκέμβριο στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την κλήτευση για το δικαστήριο που σχετίζεται με τη βίαιη επίθεση εναντίον Κούρδων διαδηλωτών στην οποία είχαν εμπλακεί οι άνδρες της ασφάλειας του προέδρου Ερντογάν στην Ουάσιγκτον.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: HELLASJOURNAL.COM / 14.02.2019

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων