19/04/2021 19/04/2021 Για 2,5 περίπου μήνες ο π. Χρύσανθος Παπαποστόλου διακόνησε την ορθόδοξη ιεραποστολή στο Malawi, πρώην βρετανικό προτεκτοράτο στη βορειοανατολική Αφρική, γνωστή παλαιότερα ως Νυασαλάνδη, ανεξάρτητη από το 1964, με 10.000 περίπου ορθοδόξους. Στη διαδικτυακή εκπομπή «Πέρασμα» ο π. Χρύσανθος μιλά για τη χώρα, για τη σχέση των Αφρικανών με τον Θεό, για τις ορθόδοξες ενορίες,...
19 Απριλίου, 2021 - 13:25
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2021 - 13:46

Από το Μαλάουι… μέχρι τον Γολγοθά

Διαδώστε:
Από το Μαλάουι… μέχρι τον Γολγοθά

Για 2,5 περίπου μήνες ο π. Χρύσανθος Παπαποστόλου διακόνησε την ορθόδοξη ιεραποστολή στο Malawi, πρώην βρετανικό προτεκτοράτο στη βορειοανατολική Αφρική, γνωστή παλαιότερα ως Νυασαλάνδη, ανεξάρτητη από το 1964, με 10.000 περίπου ορθοδόξους.

Στη διαδικτυακή εκπομπή «Πέρασμα» ο π. Χρύσανθος μιλά για τη χώρα, για τη σχέση των Αφρικανών με τον Θεό, για τις ορθόδοξες ενορίες, τη λατρευτική ζωή, την εκπαίδευση, την ελληνική κοινότητα, παρουσιάζοντας πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό. Στην εκπομπή συμμετέχει και ο π. Αντώνιος Καλληγέρης, παρεμβαίνοντας στα θέματα της ιεραποστολής, ενώ στη συνέχεια συνομιλούμε και με τους δύο εκλεκτούς Κληρικούς για τα βαθύτερα νοήματα της Μεγάλης Εβδομάδος, τον λειτουργικό τρόπο και την ουσιαστική βίωσή της, απέναντι σε μια φολκλορική ή συναισθηματική προσέγγιση των Παθών του Κυρίου.

Η εκπομπή «Πέρασμα» του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογένειας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών μεταδίδεται τη Δευτέρα 19 Απριλίου, στις 9.00 το βράδυ.

Σας περιμένουμε να ταξιδέψουμε –έστω- διαδικτυακά!…

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων