09/01/2021 09/01/2021 Το δικό της τρόπο βρήκε η ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου να έρθει πιο κοντά στα παιδιά και της οικογένειες τους. Η πανδημία του κορωνοϊού που εδώ και ένα χρόνο έχει χτυπήσει και τη χώρα μας, οδήγησε τους συνεργάτες που κατηχητικού έργου της ενορίας στη δημιουργία του δικού της ιστότοπου προκειμένου να ενημερώνει για τις δράσεις...
09 Ιανουαρίου, 2021 - 11:17
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2021 - 11:43

ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ: Η Εκκλησία έρχεται κοντά στα παιδιά και την οικογένεια

Διαδώστε:
ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ: Η Εκκλησία έρχεται κοντά στα παιδιά και την οικογένεια

Το δικό της τρόπο βρήκε η ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου να έρθει πιο κοντά στα παιδιά και της οικογένειες τους.

Η πανδημία του κορωνοϊού που εδώ και ένα χρόνο έχει χτυπήσει και τη χώρα μας, οδήγησε τους συνεργάτες που κατηχητικού έργου της ενορίας στη δημιουργία του δικού της ιστότοπου προκειμένου να ενημερώνει για τις δράσεις της τους μικρούς και μεγάλους ακρίτες μαθητές.

Το διάστημα αυτό οι περιορισμοί έχουν επιφέρει την αποστασιοποίηση των παιδιών από τον φυσικό χώρο του κατηχητικού, ωστόσο το ενδιαφέρον τους παραμένει αμείωτο για τη διδασκαλία του λόγου του Θεού.

Αυτό σημειώνει και ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Διδυμοτείχου, Αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος Κολτσίδης. «Η παρουσία της ιστοσελίδας μας, στο διαδίκτυο είναι μια ταπεινή διακονία του Ιερού Ενοριακού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Διδυμοτείχου, στη διάδοση του λόγου του Θεού, μέσω της άνευ ορίων δυνατότητος, που μας παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία», σημειώνει και ακολούθως υπογραμμίζει «Μέσα στο πλήθος των ιδεολογιών και του αδάμαστου όγκου της πληροφόρησης, η Ορθοδοξία δίνει την σταθερή μαρτυρία της, στην πίστη Της στον Κύριό μας Ιησού Χριστό. Επαγγέλλεται την ειρήνη Του και καλεί τον κάθε άνθρωπο καλής θέλησης στη γνώση και βίωση της Αλήθειας. Ευχόμαστε παιδιά μου, ολόψυχα οι δημοσιεύσεις μας, να σας ωφελήσουν πνευματικά».

Το κατηχητικό σχολείο περιλαμβάνει συνολικά 3 τάξεις. Μια για παιδιά νηπίου έως και Β’ Δημοτικού, μια για παιδιά από Γ’ έως Στ’ Δημοτικού και μια για παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου. Τα νάματα της Ορθοδόξου πίστεως μεταδίδουν με αγάπη νέοι σε ηλικία άνθρωποι που στηρίζουν το κατηχητικό έργο ανιδιοτελώς. Μάλιστα σε αυτό το έργο ενεργό ρόλο έχουν και στρατιωτικοί που υπηρετούν της πατρίδα και φυλάνε τα σύνορά μας σε μια δύσκολη εποχή όπου οι γειτονικές απειλές δεν παύουν να ηχούν.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟ YOUTUBE

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων