22/04/2019 22/04/2019 Το κατηχητικό της ενορίας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αλεξανδρουπόλεως με την άδεια του προϊσταμένου του Ναού, Αρχιμ. π. Θεοκλήτου Καρακουλίδη, πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στην Παναγία Κοσμοσώτειρα Φερών και στο ανδρικό Μοναστήρι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου. Στην εκδρομή συμμετείχαν με ενθουσιασμό εκτός από τα παιδιά του κατηχητικού και οι γονείς. Τα παιδιά συνόδευαν ο υπεύθυνος των...
22 Απριλίου, 2019 - 18:01

Εκδρομή Κατηχητικών Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αλεξανδρουπόλεως

Διαδώστε:
Εκδρομή Κατηχητικών Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αλεξανδρουπόλεως
Το κατηχητικό της ενορίας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Αλεξανδρουπόλεως με την άδεια του προϊσταμένου του Ναού, Αρχιμ. π. Θεοκλήτου Καρακουλίδη, πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στην Παναγία Κοσμοσώτειρα Φερών και στο ανδρικό Μοναστήρι Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου. Στην εκδρομή συμμετείχαν με ενθουσιασμό εκτός από τα παιδιά του κατηχητικού και οι γονείς. Τα παιδιά συνόδευαν ο υπεύθυνος των Κατηχητικών της ενορίας και εφημέριος του Ναού π. Δημήτριος Χατέλος και οι εκπαιδευτικοί-κατηχητές κ. Χρύσα Γούδα και κ. Ηλίας Ακίδης.
Το Σάββατο 20 Απριλίου 2019 παρά τον βροχερό καιρό περίπου 40 παιδιά επιβιβαστήκαμε το πρωί σε πούλμαν με πρώτο σταθμό την Παναγία Κοσμοσώτηρα στον οικισμό των Φερών. Κατά την επίσκεψη μας στον ιστορικό Ναό της Παναγίας Κοσμοσώτειρας, μας έγινε πλήρης ξενάγηση από τον κ. Ηλία για την ιστορία , την αρχιτεκτονική και το κτίσιμο του Ναού από τα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας από τον σεβαστοκράτορα Ισαάκιο Κομνηνό το 1152. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν με προσοχή και να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό μας έτσι όπως έχει επικρατήσει εδώ και αιώνες στην περιοχή μας. Στη συνέχεια τα παιδιά εντυπωσιασμένα από την ξενάγηση έθεσαν διάφορες ερωτήσεις για την ιστορία και τον αρχιτεκτονικό διάκοσμο του Ναού αφού πλέον ο Ναός της Κοσμοσώτειρας συν τω χρόνω έχει καταστεί μνημείο πολιτισμού. Μετά την ξενάγηση στη Κοσμοσώτειρα επισκεφτήκαμε το Κάστρο για λίγη στάση αναψυχής όπου εκεί είχαν την ευκαιρία τα παιδιά να χαλαρώσουν με ένα μικρό γεύμα.
Στη συνέχεια επιβιβαστήκαμε στο πούλμαν και σε λίγα λεπτά φτάσαμε στον δεύτερο προσκυνηματικό προορισμό μας που ήταν το ανδρικό μοναστήρι του αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στο Αετοχώρι. Βασικός σκοπός της εκδρομής ήταν να γνωρίσουν, να μάθουν τα παιδιά μέσα από τις κατηχητικές εκδρομές τα ιστορικά μνημεία του πολιτισμού της περιοχής μας. Να γνωρίσουν την θρησκευτική ιστορία, του τόπου. Τέτοιες πνευματικές αναμνήσεις γράφονται αλλά κυρίως χαράζονται στις ψυχές των παιδιών, εκφράζουμε δοξολογίες αναπέμπουμε στον Τριαδικό Θεό και Πατέρα μας. Δόξα τω Θεώ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων